100 døde ulver i Skandinavia på ett år

48 døde så langt i år.

100 DØDE: Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner.  De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen. 
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
100 DØDE: Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner. De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner. De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen.

Hittil i år har 48 kjente ulver dødd i Skandinavia. 46 av disse er skutt som følge av lisensjakt, én er avlivet på grunn av skabb, mens én ble påkjørt. Den hittil siste ulven som ble felt, ble skutt i Rendalen fredag.

I 2014 døde 52 kjente ulver, 37 av disse ble felt under lisensjakt. De øvrige omkom i ulykker eller ble funnet døde av sykdom eller andre grunner, melder Svenska rovdjursföreningen.

18 av ulvene som har dødd siden 1. januar i fjor, døde i Norge. 16 av disse ble skutt. Alle disse 18 ulvene er innvandrere fra svenske revir, ifølge rovdyrforeningen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer