Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 døde ulver i Skandinavia på ett år

48 døde så langt i år.

100 DØDE: Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner.  De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen. 
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
100 DØDE: Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner. De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner. De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen.

Hittil i år har 48 kjente ulver dødd i Skandinavia. 46 av disse er skutt som følge av lisensjakt, én er avlivet på grunn av skabb, mens én ble påkjørt. Den hittil siste ulven som ble felt, ble skutt i Rendalen fredag.

I 2014 døde 52 kjente ulver, 37 av disse ble felt under lisensjakt. De øvrige omkom i ulykker eller ble funnet døde av sykdom eller andre grunner, melder Svenska rovdjursföreningen.

18 av ulvene som har dødd siden 1. januar i fjor, døde i Norge. 16 av disse ble skutt. Alle disse 18 ulvene er innvandrere fra svenske revir, ifølge rovdyrforeningen.

(NTB)