- 100 drept etter ministerdrap

Det brøt ut kamper i Herat etter at Afghanistans luftfartsminister Mirwais Sadiq ble drept der i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det oppsto kamper i Herat vest i Afghanistan søndag etter at luftfartsminister Mirwais Sadiq og to politimenn ble drept i et attentat, opplyser regjeringskilder.

- Minst 100 er drept i kampene, sier mannen som er anklaget for å ha stått bak drapet på ministeren, en framtredende leder for regjeringsstyrkene i Herat, Zahir Nayebzada.

Tallet på drepte er ikke blitt bekreftet fra annet hold.

Motstridende meldinger

En talsmann for Herat-guvernøren anklager styrkene til en høytstående militærleder for regjeringsstyrkene i Herat for å stå bak attentatet. Motivet for drapet var ifølge talsmannen personlig rivalisering.

Ifølge den offisielle fjernsynsstasjonen Kabul TV ble Sadiq og politimennene drept da en rakettdrevet granat traff bilen deres.

Militærlederen Nayebzada har en helt annen versjon. Han sier ministeren ble drept etter at han brøt seg inn i militærlederens hus.

- Han brøt seg inn i huset mitt og startet kampene der. Jeg drepte ikke Sadiq i et bakholdsangrep. Han ble drept i et sammenstøt etterpå. Flere enn 100 personer på begge sider er blitt drept, sier Nayebzada.

- Opprør mot guvernøren

Ifølge Kabul TV pågikk det i dag ettermiddag kamper i Herat mellom opprørere i den afghanske hæren.

- Det var et opprør mot guvernøren, sier en innbygger i Herat til nyhetsbyrået AFP.

Sadiq er sønnen til den mektige guvernøren i provinsen Herat, Ismail Khan, og den tredje afghanske ministeren i president Hamid Karzais regjering som er drept siden den kom til makten i slutten av 2001.

(NTB)

DREPT: Afghanistans luftfartsminister Mirwais Sadiq.