Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 drept i bombeangrep mot Darfur

Regjeringen er de eneste med flyvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omkring 100 mennesker er drept i et luftangrep mot en by i den krigsherjede Darfur-regionen vest i Sudan, opplyste en talsmann for Den afrikanske union (AU).

- AU-kontoret i Khartoum har bekreftet at angrepet skjedde onsdag kveld, sier talsmannen Adam Thiam ved AUs hovedkontor i Addis Abeba. På grunn av de stadige bruddene på våpenhvilen, nær 100 siden slutten av fjoråret, frykter AU at konflikten i Darfur vil blusse opp igjen.

Thiam ville ikke si hvem som sto bak det han beskrev som bombardementet, men fastholdt at det hittil har vært regjeringens styrker som har stått bak slike angrep. Opprørerne har dessuten intet flyvåpen.

I bistandsmiljøet i Khartoum sier kilder at den sudanske regjeringen sto bak bombingen og at angrepet var rettet mot et område som regjeringen mener ble angrepet av opprørere tidligere i uken. Opprørerne anklages for å ha satt fyr på åtte landsbyer og for å ha drept flere titalls mennesker. Anklagene tilbakevises av opprørerne.

Onsdagens angrep er det mest alvorlige de siste månedene. I løpet av de to siste ukene er minst 150 mennesker drept, ifølge AU, som har ansvaret for å overvåke våpenhvilen.

En annen representant for AU, Justin Thundu, sier at Janjaweed-militsen, som er lojal mot regjeringen i Khartoum, er mistenkt for å ha angrepet landsbyer nord for Nyala i Sør-Darfur.

Landsbyen Hamada ble nesten helt ødelagt, opptil 105 mennesker ble drept og 9.000 drevet på flukt, ifølge FN. Thundu vil ikke kommentere FNs tall, men bekrefter at det er iverksatt en granskning.

(NTB)