Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 drept og såret angrep i Bagdad

Nasjonalgardens hovedkvarter rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BBC meldte tidligere tirsdag at over 100 mennesker var blitt drept eller såret i angrepet og siterte en irakisk tjenestemann. Alle ofrene var medlemmer av nasjonalgarden, opplyste en talsmann for forsvarsdepartementet.

Seks bombekastergranater slo inn i nasjonalgardens bygning i Mashahidan 40 kilometer nord for Bagdad. De sårede ble brakt til to amerikanske feltsykehus i nærheten, og amerikanske Blackhawk-helikoptre bisto i evakueringen.

Bekrefter angrep

En amerikansk militær talskvinne bekreftet at det hadde vært en angrep mot nasjonalgardens bygning, men opplyste at ingen amerikanere kom til skade i angrepet.

Nesten samtidig som nasjonalgarden ble angrepet, ble en sivil amerikaner drept i et rakettangrep mot en amerikansk militærleir i sentrum av Bagdad.

Sju andre, blant dem en amerikansk soldat, ble såret i dette angrepet.

Bortført

Tirsdag morgen ble sjefen for hjelpeorganisasjonen Care i Irak kidnappet i Bagdad, sier en talsmann for den britiske organisasjonen.

Lederen for Cares operasjoner i Irak, Margaret Hassan, ble kidnappet tirsdag morgen, ifølge organisasjonens kontor i London. Margaret Hassan har arbeidet i Irak i 30 år. Omstendighetene rundt bortføringen er ikke kjent.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media