100 drept på to dager

Sjiamuslimer hevner seg på sunnimuslimske angrep. Volden herjer i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 47 fabrikkarbeidere er skutt og drept nord for Bagdad. Ofrene, som var i alderen 20-50 år,  ble tvunget ut av bussene de satt i da de ankom en kontrollpost.

Bevæpnede menn dro arbeiderne ut av bussene og skjøt dem. Deretter ble bussene brent, sier en lokalpolitiker til AP.  Likene ble funnet bak en mursteinsfabrikk  formiddag.

Det har vært flere voldlige angrep i Irak den siste tiden. Tidligere i dag ble en sunni-muslimsk moske 5,5 mil nordøst for Bagdad, angrepet av menn med maskingevær og håndgranater. Minst en ansatt i moskeen ble drept, to andre ble såret. Samtidig ble 12 drept og 21 såret etter en bombe-eksplosjon et annnet sted i  byen.

Drepte journalister

Siden i går er det funnet minst 46 lik i Irak, mange av dem er skutt og har bundne hender. Blant de drepte var en kvinnelig korrespondent for TV-selskapet Al-Arabyia og to andre irakiske journalister, som dekket onsdagens eksplosjon i Samtammar.

Drapene ser ut til å være en hevnaksjon etter bombeangrepet mot en av sjiamuslimenes helligste moskeer onsdag.

Da ble den berømte gullkuppelen på al Askari-moskeen ødelagt. Eksplosjonen var det tredje store angrepet på sjia-muslimske mål i Irak på like mange dager. Ingen har foreløpig påtatt seg ansvar for handlingene, men myndighetene i landet mener ekstremistiske sunnimuslimer står bak

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer