100 dykkere avvist

170 dykkere meldte seg i dag til tjeneste i leteaksjonen etter Benedicte. Aksjonsledelsen ønsket kun de mest kvalifiserte, og silet ut over halvparten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag tidlig startet et omfattende søk etter savnede Benedicte Maxwell Iversen i Oslofjorden og Gjersjøen i Oppegård. Den private aksjonen er satt i gang av familien og dykkerorganisasjonen PADI.

70 dykkere startet søket klokka 10 i formiddag, men før det hadde ytterligere 100 dykkere meldt seg. Aksjonsledelsen ønsket høyest mulig kvalifikasjonsnivå blant dykkerne og valgte derfor ut de 70 mest kvalifiserte, melder Aftenposten.

Talskvinnen til familien til Benedicte, Sidsel Grasli, er svært fornøyd med oppslutningen.

- Jeg har akkurat snakket med moren til Benedicte. Familien er svært takknemlig for at så mange stiller opp, sier Benedictes tante.

Letingen skal i utgangspunktet foregå i dag, men Grasli utelukker ikke at det vil bli gjort søk også i morgen.

Gransker 200 tips

- Det er et formidabelt arbeid å systematisere alle tipsene, vi må sikre at vi ikke går glipp av noe viktig som kan føre oss videre i letingen etter den savnede kvinnen, sier politiinspektør Gunnar Larsen til Dagbladet.

Så langt har ikke undersøkelser av mobiltelefonutskrifter og 28-åringens PC gitt noe resultat.

Avhør av familiemedlemmer og venner av Benedicte har heller ikke ført fram. Politiet har ingen planer om flere avhør i helga.

Engasjement

Engasjementet i saken har vært stort, og politiet understreker at de ikke har noe grunnlag for å rette mistanke mot noen enkeltperson.

Den uhyggelige forsvinningen har engasjert befolkningen i Oslo på en måte som få andre kriminalsaker.

Larsen, som leder jakten på spor etter 28-åringen, sier at han aldri har opplevd et slikt engasjement i en forsvinningssak. Familien til Benedicte Iversen er rørt og takknemlig over alle som har hjulpet, og de som har tilbudt seg å hjelpe. Sist lørdag deltok over 1000 personer i leteaksjonen. Politiet ber publikum om fortsatt å være på vakt.

- Nå som det er helg, kommer mange til å være ute og gå tur. De som har hund, bør være ekstra oppmerksomme dersom hunden reagerer spesielt på noe i terrenget. Det betyr ikke at vi har tips som sier hun ligger et sted i terrenget, men vi ber likevel publikum følge med, sier Larsen.

Over 100 dykkere leter etter Benedicte Iversen i Oslos havnebasseng i helga. Familien er rørt og takknemlig over at så mange hjelper til med letingen.