100 elever holdes tilbake fra muslimsk skole

Siden 30. mars har nesten alle foreldrene holdt sine barn borte fra undervisningen ved Norges eneste muslimske friskole i protest mot skoleledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Urtehagen skole ble godkjent av daværende kirke- og undervisningsminister Jon Lilletun (KrF) i 1999.

Skolen har 113 elever og holder til på Grønland i Oslo. Den eies og drives av den private islamske Stiftelsen Urtehagen, som ledes av den norske muslimen Trond Ali Linstad.

Foreldrene til barna mener skolens ledelse er udemokratisk.

- Vi er meget skeptiske til stiftelsen som driver skolen, sier lederen for foreldreutvalget ved Urtehagen skole, Noureddine Boukili, til den kristne ukeavisen Magazinet.

Boukili hevder det har vært store problemer på skolen i lang tid. Han viser til at alle klassestyrerne er sykmeldt. Boukili er også bekymret for barnas helsesituasjon. I tillegg er Boukili kritisk til at stiftelsen i mars vedtok å legge ned tre klassetrinn fra høsten.

Foreldrene har holdt flere demonstrasjoner utenfor skolen.

Lindstad bekrefter at omkring 100 elever for tiden holdes tilbake fra skolen. Han sier at ledelsen arbeider med å løse konflikten.

Fylkesmannen i Oslo er kjent med problemene og vil kontakte skolens ledelse.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer