Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 fanger drept i NATO-bombing

Rundt hundre fanger skal være drept og dobbelt så mange såret i en rekke Nato-angrep på fengselet Istok i Kosovo-provinsen de siste dagene, ifølge serbiske myndigheter i provinshovedstaden Pristina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste av ofrene skal ha vært fanger, skrev det offisielle jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug mandag. Men også «et visst antall ansatte ved institusjonen» er drept, sier serbiske myndigheter i Pristina. NATO skal siden fredag ha truffet fengselet med over 100 raketter.

Fredag hevdet serbiske myndigheter at i alt 19 personer var blitt drept, blant dem et ikke spesifisert antall fanger, voktere og fengselets visedirektør. Reportere som ble brakt til Istok da, så sju døde på bakken dekket av tepper.

NATO bekreftet fredag at bygningskomplekset som fengselet er en del av, ble angrepet. NATOs talsmann Jamie Shea sa at NATO hadde angrepet militære mål i nærheten av fengselet, hvor den jugoslaviske hæren har forlegninger og der spesialpoliti og enheter fra hæren har samlet seg en rekke ganger. Han betegnet stedet som et legitimt militært mål.

(NTB-AFP-DPA)