- 100 fanger drept som hevn

Etterforskere fra FN har begynt å grave opp en massegrav de tror kan inneholde restene av 100 kosovoalbanere som kan ha blitt drept i et serbisk fengsel som hevn for NATOs flyangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanske rettsmedisinere har siden fredag gravd på en ås i det nordvestlige Kosovo og har så langt funnet 16 lik.

- Vi mener at disse likene ble bragt hit fra Dubrava-fengselet. Det vi har gravd fram til nå bekrefter våre mistanker, sier en representant for Den internasjonale krigsforbryterdomsolen for Det tidligere Jugoslavia til nyhetsbyrået Reuters.

I midten av mai ble Dubrava-fengselet i byen Istok truffet av NATO-bomber, og fengselet ble angrepet fem dager på rad. NATO hevdet at fengselet var et legitimt militært mål fordi det fungerte som brakker for jugoslavisk politi og militære.

Jugoslaviske myndigheter hevdet etterpå at flere titalls innsatte ble drept i angrepene og viste fram 45 lik for utenlandske journalister. Kosovoalbanere som overlevde angrepene sa at mange av fangene etterpå ble tatt av dage av jugoslaviske styrker og politi.

Bajrusj Xhemali, som ble holdt fanget i fengselet sa lørdag i et intervju med Reuters at 26 ble drept som en følge av flyangrepene, mens 100 ble skutt og drept etterpå.

- Så snart vi hadde stilt oss opp, ble vi skutt på av snikskyttere og med automatgevær og granater. Minst 50 ble drept, forteller Xhemali til Reuters.

(NTB/Dagbladet :på nettet)