Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 fikk vann i stedet for vaksine

Risikogrupper fikk utrolig feilbehandling i Stor-Elvdal.

FIKK BARE VANN: Rundt 100 personer i risikogruppen fikk vann sprøytet inn i kroppen da de trodde de fikk svineinfluensavaksine i Stor-Elvdal torsdag. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
FIKK BARE VANN: Rundt 100 personer i risikogruppen fikk vann sprøytet inn i kroppen da de trodde de fikk svineinfluensavaksine i Stor-Elvdal torsdag. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Folk fra risikogruppene hadde stilt seg i kø for å få vaksine mot svineinfluensa i Stor-Elvdal kommune i Østerdalen torsdag.

De fikk sprøyte, men istedet for å få vaksine, viste det seg at over 100 personer bare fikk vann sprøytet inn i kroppen, skriver Østlendingen.

Ordføreren i Stor-Elvdal bekrefter saken overfor Dagbladet.

Feilblanding
- Ja, jeg kan bekrefte at noen av de første personene vi hadde inne til vaksinasjon torsdag, fikk en feilblanding. De ble innkalt til revaksinering fredag, sier ordfører Sigmund Vestad til Dagbladet.

Svineinfluensavaksinen leveres i to små flasker. Innholdet i disse flaskene skal blandes før vaksinen settes.

Denne blandingen ble ikke utført overfor de første pasientene på helsesenteret i Stor-Elvdal. I stedet fikk pasientene bare sterilt vann.

- Kjedelig
Ifølge Østlendingen skjedde forvekslingen da vaksinen skulle tas ut av kjøleskapet. Kommunelegen beklager feilen.

BEKREFTER: Ordfører i Stor-Elvdal, Sigmund Vestad, bekrefter feilbehandlingen. Ordføreren er selv sykemeldt om dagen, men ikke av svineinfluensa.
BEKREFTER: Ordfører i Stor-Elvdal, Sigmund Vestad, bekrefter feilbehandlingen. Ordføreren er selv sykemeldt om dagen, men ikke av svineinfluensa. Vis mer

- Dette er en kjedelig situasjon, som naturligvis ikke skal forekomme, sier kommunelege 1 i Stor-Elvdal, Tone Hagen, til lokalavisa.

Østlendingen har fått flere henvendelser fra storelvdøler som er sjokkerte over at en slik feil kunne skje.

Flere sier at konsekvensen kunne blitt alvorlig hvis de feil-tatte ampullene hadde inneholdt noe annet enn vann, ifølge avisa.

Ifølge NRK vil fylkeslegen i Hedmark nå se nærmere på saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media