100 fikk vann i stedet for vaksine

Risikogrupper fikk utrolig feilbehandling i Stor-Elvdal.

FIKK BARE VANN: Rundt 100 personer i risikogruppen fikk vann sprøytet inn i kroppen da de trodde de fikk svineinfluensavaksine i Stor-Elvdal torsdag. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
FIKK BARE VANN: Rundt 100 personer i risikogruppen fikk vann sprøytet inn i kroppen da de trodde de fikk svineinfluensavaksine i Stor-Elvdal torsdag. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Folk fra risikogruppene hadde stilt seg i kø for å få vaksine mot svineinfluensa i Stor-Elvdal kommune i Østerdalen torsdag.

De fikk sprøyte, men istedet for å få vaksine, viste det seg at over 100 personer bare fikk vann sprøytet inn i kroppen, skriver Østlendingen.

Ordføreren i Stor-Elvdal bekrefter saken overfor Dagbladet.

Feilblanding- Ja, jeg kan bekrefte at noen av de første personene vi hadde inne til vaksinasjon torsdag, fikk en feilblanding. De ble innkalt til revaksinering fredag, sier ordfører Sigmund Vestad til Dagbladet.

Svineinfluensavaksinen leveres i to små flasker. Innholdet i disse flaskene skal blandes før vaksinen settes.

Denne blandingen ble ikke utført overfor de første pasientene på helsesenteret i Stor-Elvdal. I stedet fikk pasientene bare sterilt vann.

- KjedeligIfølge Østlendingen skjedde forvekslingen da vaksinen skulle tas ut av kjøleskapet. Kommunelegen beklager feilen.

- Dette er en kjedelig situasjon, som naturligvis ikke skal forekomme, sier kommunelege 1 i Stor-Elvdal, Tone Hagen, til lokalavisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer