100 i hundekamp

En argumenterer med at han er homofil og ikke kan få barn, en annen med at han egentlig er trønder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Oppfinnsomheten er stor blant de mange som har søkt om å få overta hundegaven fra den kirgisiske presidenten. Alle de om lag 100 søknadene er samlet i den såkalte «Voff-mappa» på ordførerens kontor i Trondheim.

Eget hundeutvalg

I går nedsatte formannskapet et eget hundeutvalg, som skal gå igjennom alle søknadene og finne valpenes nye eiere. - Vi vil holde vårt første møte i løpet av denne eller neste uke, sier Fagerbakke til Dagbladet. Hundeutvalget står fritt til å bestemme om valpene skal selges eller gis bort. Meningen er å ha de nye eierne på plass før jul.

Argumentene

Gamle og unge fra hele landet har latt seg sjarmere av de sjeldne tajganvalpene. Det er forskjellige argumenter for å overta hundene:

En ung gutt fra Bergen skriver at han er gift med en russisk gutt. «Vi har naturligvis ikke barn, og vi vil gjerne tilby valpene et godt hjem,» skriver han.

En 74 år gammel pensjonist fra Oslo skriver at han melder seg på som «sterk 'liebhaber' til tispevalpen» og argumenterer blant annet med at han og kona «begge er trøndere».

Sju år gamle Mina fra Trondheim skriver: «Vi ønsker oss de hundene. Kan vi få dem? Vær så snill. Vi er 5, 7 og 8 år. Mamma og pappa sier det er greit.»

En søker skriver at han nettopp har avlivet sin egen hund etter 15 års tjeneste, og at savnet er stort.

En 15 år gammel gutt fra Eidsvoll skriver at han alltid har ønsket seg en hund, og at han har vært mye sammen med de to hundene til sin tante og onkel. «Jeg falt jo pladask for dem... du aner ikke!» skriver en mann fra Oslo.

«Jeg er veldig glad i hunder og har lyst til å bli profesjonell hundetrener,» skriver ei 14-årig jente. «Bestefar har mase sauer. Pappa og bestefar driv mase med hjortejakt. Den gamle gardshunden blei sjuk og måtte dø,» skriver en 9-åring fra Jølster i et handskrevet brev. «Eg har veldig lyst på hundene som eg har set i avisa at du har. Mamma, pappa og bestefar har lovt å jelpe å trene hundene.»

MANGE VIL HA OSS: Tajganvalpene får eiere før jul, det sørger hundeutvalget for.