Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 100 lik funnet i massegrav i Irak

Ifølge den amerikanske hæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske sikkerhetsstyrker har funnet rundt 100 lik i en massegrav nord for Bagdad, ifølge den amerikanske hæren.

Massegraven ble funnet i nærheten av Khalis, som ligger 80 kilometer nord for den irakiske hovedstaden.

- Levningene ser ut til å ha vært i graven i lengre tid, og vi har ikke brakt på det rene hvem som kan stå bak drapene og gravleggingen, sier militærtalsmann Winfield Danielson.

Irakisk politi har mistanke om at personene som er funnet, ble drept en stund etter den amerikanskledede invasjonen i 2003.

Titusenvis av irakere er blitt drept i den sekteriske volden mellom sunniarabere og sjiamuslimer som har herjet Irak siden invasjonen.

Funn av massegraver er ikke uvanlig i Irak, men graven i nærheten av Khalis er blant de største som er funnet de siste månedene.

(NTB)

UKJENT MASSEGRAV: Irakiske sikkerhetsstyrker kjenner på nåværende tidspunkt ikke til hvem de begravde menneskene er. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
UKJENT MASSEGRAV: Irakiske sikkerhetsstyrker kjenner på nåværende tidspunkt ikke til hvem de begravde menneskene er. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media