100 lik ligger på lager i New Orleans

Orkan-ofre er ikke begravd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et umerket lagerbygg i New Orleans ligger det 100 lik. De døde for nærmere to år siden, da orkanen Katrina knuste byen i august 2005, men har fortsatt ikke fått sin begravelse.

I dagene og ukene etter orkanen fant letemannskaper over 1000 lik i byens ruiner. De aller fleste av dem ble identifiserte og gravlagt, men disse hundre gjenstår. Nå ligger de i kister, innpakket i plast. 30 av dem er ikke identifiserte, DNA-prøvene ga ingen resultat. Hos de andre 70 er identiteten kjent, men de er ikke gjort krav på av pårørende.

Minnesmerke

- Jeg hater å gå inn dit, men hva skal vi gjøre, spør Frank Minyard, byens rettsmedisiner.

Hva som vil skje med de 100 døde, er ikke avgjort. Minyard har et ønske om å legge likene samlet, i mausoleum. Minnesmerket skal etter planen formes som en stormvirvel, og ligge ved en av byens gamle gravsteder.

- Vi kan ikke spre ofrene rundt omkring, dette er et minnesmerke, sier Minyard til CNN.

Minnesmerket vil koste rundt 1,5 millioner dollar, eller 9 millioner kroner, å bygge. Hittil har han samlet inn 1,5 millioner kroner.

- Begrav dem

KNUST: Rundt 1000 mennesker døde da orkanen Katrina traff den amerikanske delstaten Louisiana og byen New Orleans i august 2005. Foto: SCANPIX
KNUST: Rundt 1000 mennesker døde da orkanen Katrina traff den amerikanske delstaten Louisiana og byen New Orleans i august 2005. Foto: SCANPIX Vis mer

En kvinne CNN har snakket med, frykter at en av hennes slektninger er blant de uidentifiserte. Hun mener myndighetene har ventet alt for lenge med å gi de døde en ordentlig begravelse.

- Vær så snill å begrav dem. Alle trenger et siste hvilested, sier Terry Kent til CNN.