100 lik ligger på lager i New Orleans

Orkan-ofre er ikke begravd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I et umerket lagerbygg i New Orleans ligger det 100 lik. De døde for nærmere to år siden, da orkanen Katrina knuste byen i august 2005, men har fortsatt ikke fått sin begravelse.

I dagene og ukene etter orkanen fant letemannskaper over 1000 lik i byens ruiner. De aller fleste av dem ble identifiserte og gravlagt, men disse hundre gjenstår. Nå ligger de i kister, innpakket i plast. 30 av dem er ikke identifiserte, DNA-prøvene ga ingen resultat. Hos de andre 70 er identiteten kjent, men de er ikke gjort krav på av pårørende.

Minnesmerke

- Jeg hater å gå inn dit, men hva skal vi gjøre, spør Frank Minyard, byens rettsmedisiner.

Hva som vil skje med de 100 døde, er ikke avgjort. Minyard har et ønske om å legge likene samlet, i mausoleum. Minnesmerket skal etter planen formes som en stormvirvel, og ligge ved en av byens gamle gravsteder.

- Vi kan ikke spre ofrene rundt omkring, dette er et minnesmerke, sier Minyard til CNN.

Minnesmerket vil koste rundt 1,5 millioner dollar, eller 9 millioner kroner, å bygge. Hittil har han samlet inn 1,5 millioner kroner.

- Begrav dem

KNUST: Rundt 1000 mennesker døde da orkanen Katrina traff den amerikanske delstaten Louisiana og byen New Orleans i august 2005. Foto: SCANPIX
KNUST: Rundt 1000 mennesker døde da orkanen Katrina traff den amerikanske delstaten Louisiana og byen New Orleans i august 2005. Foto: SCANPIX Vis mer

En kvinne CNN har snakket med, frykter at en av hennes slektninger er blant de uidentifiserte. Hun mener myndighetene har ventet alt for lenge med å gi de døde en ordentlig begravelse.

- Vær så snill å begrav dem. Alle trenger et siste hvilested, sier Terry Kent til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer