Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 menn innkalt til DNA-test i Bergen

Politiet fikk match mellom voldtekt i høst og en annen som skjedde for 14 år siden.

ETTERFORSKER VOLDTEKTSSAKER: 100 menn er innkalt for å avlevere DNA-prøver i forbindelse med to voldtektssaker i Bergen. (ILLUSTRASJONSFOTO: Røstad/Flickr under en Creative Commons-lisens.)
ETTERFORSKER VOLDTEKTSSAKER: 100 menn er innkalt for å avlevere DNA-prøver i forbindelse med to voldtektssaker i Bergen. (ILLUSTRASJONSFOTO: Røstad/Flickr under en Creative Commons-lisens.) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hordaland politidistrikt har kalt inn omtrent 100 menn i forbindelse med to voldtektssaker, melder Bergens Tidende.

Den ene skjedde for hele 14 år siden. I februar 1996 skal en 16 år gammel jente ha blitt truet med kniv og voldtatt i Olsvik.

10. oktober i år slo han til på nytt, og politiet aner ikke hvem voldtektsmannen er.

Fikk match - Vi fikk for noen uker siden beskjed om at det var en såkalt DNA-match i disse to sakene, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til Bergensavisen.

Som et ledd i etterforskningen har politiet i Hordaland kalt inn cirka 100 menn med anmodning om at de avgir frivillig DNA-prøve som skal sammenlignes mot sporene som er sikret. De hundre blir innkalt på bakgrunn av at de befant seg i området i trudsrommet før og etter klokka 0700 om morgenen søndag 10. oktober.

Håper å finne gjerningsmannen - Ingen er mistenkt og alle har status som vitner, sier Isachsen til lokalavisa.

Hun håper prosessen vil føre til at de til slutt står igjen med én mistenkt.

I tillegg til at politiet bruker trafikkdata fra mobiltelefoner, er de i en viss aldersgruppe ettersom gjerningsmannen i 1996 ble beskrevet å være mellom 18 og 20 år. I tillegg hadde han lyst, rødlig hår og blekaktig hud. Mannen snakket bergensdialekt.

Til Bergens Tidende sier Isachsen at DNA-testene vil bli brukt opp mot saken og deretter slettet. Hun påpeker at det ikke uvanlig fremgangsmåte i så alvorlige saker med en strafferamme på 21 år.

- Ut fra funn av DNA på åstedene er det grunn til å mistenke at begge handlingene er begått av samme gjerningsmann, skriver Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Politiinspektør Isachsen understreker overfor BA at det er frivillig å avgi DNA-prøve, men at de vil følge opp de som nekter å la seg teste spesielt - ettersom gjerningsmannen trolig ikke vil overgi seg til politiet etter så lang tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!