100 menn innkalt til DNA-test i Bergen

Politiet fikk match mellom voldtekt i høst og en annen som skjedde for 14 år siden.

ETTERFORSKER VOLDTEKTSSAKER: 100 menn er innkalt for å avlevere DNA-prøver i forbindelse med to voldtektssaker i Bergen. (ILLUSTRASJONSFOTO: Røstad/Flickr under en Creative Commons-lisens.)
ETTERFORSKER VOLDTEKTSSAKER: 100 menn er innkalt for å avlevere DNA-prøver i forbindelse med to voldtektssaker i Bergen. (ILLUSTRASJONSFOTO: Røstad/Flickr under en Creative Commons-lisens.) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hordaland politidistrikt har kalt inn omtrent 100 menn i forbindelse med to voldtektssaker, melder Bergens Tidende.

Den ene skjedde for hele 14 år siden. I februar 1996 skal en 16 år gammel jente ha blitt truet med kniv og voldtatt i Olsvik.

10. oktober i år slo han til på nytt, og politiet aner ikke hvem voldtektsmannen er.

Fikk match - Vi fikk for noen uker siden beskjed om at det var en såkalt DNA-match i disse to sakene, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til Bergensavisen.

Som et ledd i etterforskningen har politiet i Hordaland kalt inn cirka 100 menn med anmodning om at de avgir frivillig DNA-prøve som skal sammenlignes mot sporene som er sikret. De hundre blir innkalt på bakgrunn av at de befant seg i området i trudsrommet før og etter klokka 0700 om morgenen søndag 10. oktober.

Håper å finne gjerningsmannen - Ingen er mistenkt og alle har status som vitner, sier Isachsen til lokalavisa.

Hun håper prosessen vil føre til at de til slutt står igjen med én mistenkt.

I tillegg til at politiet bruker trafikkdata fra mobiltelefoner, er de i en viss aldersgruppe ettersom gjerningsmannen i 1996 ble beskrevet å være mellom 18 og 20 år. I tillegg hadde han lyst, rødlig hår og blekaktig hud. Mannen snakket bergensdialekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer