Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 menn pågrepet etter angrep på kvinne i miniskjørt i Kenya

Gikk til angrep fordi kvinnen var «uanstendig kledd»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyansk politi har pågrepet opptil 100 menn som mistenkes for å ha gått til angrep på en kvinne fordi de mente hun var «uanstendig kledd».

Angrepet skjedde bare timer etter at nesten 1000 mennesker demonstrerte i Kenyas hovedstad Nairobi mandag. De protesterte mot at flere kvinner er blitt overfalt fordi de har hatt på seg miniskjørt eller andre klær som blir oppfattet som uanstendige.

Offeret for angrepet mandag ble banket opp og avkledd på en bussholdeplass. Hun fikk behandling for skadene på sykehus og ble utskrevet samme dag.

Den siste tiden har flere videoer av lignende angrep dukket opp på sosiale medier, noe som har ført til en større debatt om kvinners klesdrakt i Kenya.

Demonstrasjonen mandag var en sjelden offentlig ytring for kvinners rettigheter i landet, hvor seksuelle forbrytelser ofte ikke blir slått ned på.

Det skal være flere minibussjåfører blant de 100 som ble pågrepet tirsdag. Politiet skal avhøre samtlige for å klarlegge hvem som var involvert i angrepet, ifølge politisjef Nicholas Kamwende.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling