100 meter lang sprekk på Dombås

E6 sprekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ble oppdaget en hundre meter lang sprekk på E6 gjennom Dombås fredag morgen. To hus er evakuert og to butikker stengt.

- Det ble oppdaget en sprekk langs ytterkanten av E6 i en lengde på cirka 100 meter fredag morgen. Det har ikke gått jordras, men det er antakelig snøsmeltingen som er årsaken til sprekken, sier lensmann Anders Torvik ved Lesja og Dovre lensmannskontor til NTB. 

Sprekken skal være noen centimeter bred og over en meter dyp. Tre eneboliger like ved E6 på Dombås er evakuert fordi man frykter nye ras i området.


- Vi er usikre på grunnforholdene. Når veien slår sprekker, kan det tyde på at den er i bevegelse. Derfor vil vi ha geologer til å se på det, forklarer operasjonsleder  i Gudbrandsdalen politidistrikt Christian Svarstad til Dagbladdet.no.


Evakuert


- Klokka 08.05 fikk vi melding om sprekker i veien på E6 ved Dombås, og valgte å evakuere tre eneboliger, sider operasjonsleder Christian Svarstad ved Lillehammer politidistrikt til Dagbladet.no.

Tre bolighus i området ved jernbanebrua over E6 er bedt om å flytte fra husene sine inntil videre.

På Dombås er E6 stengt i en kjøreretning, men trafikken flyter fortsatt, ifølge politiet.

Regn årsaken

Det har regnet mye og lenge i Gudbrandsdalen, og er fryktelig vått i området. Det er sannsynligvis derfor veien sprekker.

VEIEN SPRAKK: Sprekken er ca 100 meter lang og en meter dyp, ifølge politiet. Foto: Tom Østhuus/ Dagbladet
VEIEN SPRAKK: Sprekken er ca 100 meter lang og en meter dyp, ifølge politiet. Foto: Tom Østhuus/ Dagbladet Vis mer

Opptil 50 hus er evakuert i Otta etter at det i 03-tida i natt gikk et svært leirras nær et boligfelt i utkanten av sentrum. Bygninger er tatt av raset, men ingen skal være skadd.

Nå frykter man at det kan skje et lignende ras på Dombås.

- Vi har valgt å evakuere disse familiene for sikkerhets skyld, fordi vi anser området som usikkert. Nå venter vi på geologer fra NGI, som kommer hit etter at de har vært på Otta, sier operasjonsleder Christian Svarstad.

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har det regnet så mye at vannstanden i øvre delen av Glomma kan kommer på nivå med tiårsflommen.

Det har gått en rekke større og mindre ras fra Otta og nordover. Svarstad sier imidlertid til Dagbladet.no at de mener de har kontroll.

100 meter lang sprekk på Dombås

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer