MER TIL INFRASTRUKTUR: 
I statsbudsjettet er det satt av 4,9 mrd kr til investeringer og vedlikehold i veinettet, samt 1,1 mrd kr i vekst i vedlikehold av jernbanen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MER TIL INFRASTRUKTUR: I statsbudsjettet er det satt av 4,9 mrd kr til investeringer og vedlikehold i veinettet, samt 1,1 mrd kr i vekst i vedlikehold av jernbanen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

100 milliarder på infrastrukturfondet

- Vi legger fram et gigantisk samferdselsbudsjett, sier finansminister Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Infrastrukturfondet har nådd 100 milliarder kroner. Vi sa vi skulle få det til i løpet av fem år, men vi har klart det allerede nå. Det er bra, for det betyr mer penger til satsing på infrastruktur allerede neste år, sier Siv Jensen.

Følg med på Dagbladets direktesending av framleggingen av statsbudsjettet for 2016 HER.

Budsjettvinner -Det gir rom for forsering av veiprosjekter, mer vedlikehold, ikke minst på jernbane. Samferdsel er definitivt en budsjettvinner. Det er viktig også i ei tid der norsk økonomi skal omstilles og vi trenger mer aktivitet, sier Jensen.

I statsbudsjettet er det satt av 4,9 mrd kr til investeringer og vedlikehold i veinettet, samt 1,1 mrd kr i vekst i vedlikehold av jernbanen.

Finansministeren mener det aldri har vært satset mer på samferdsel.

- Og ingen må jo tro at det ikke har å gjøre med Fremskrittspartiets påtrykk. Dette har vi ivret for i alle år. Det er en grunn til at vi har fått på plass et infrastrukturfond, som vil gi store utbyggingsmuligheter.

Klippet snorer -Veiselskapet er etablert og får sin første finansiering i dette budsjettet. For første gang på mange tiår går vedlikeholdsetterslepet ned. Tidligere bare økte det, fordi de daværende statsrådene var mer opptatt av å klippe snorer enn å ta vare på det vi allerede hadde bygget, sier Frp-leder Siv Jensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer