Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 millioner dollar til den som myrder Chávez

Venezuelas president mener det er planlagt et plott mot ham.

KONSPIRASJON: Venezuelas president Hugo Chávez mener det er planlagt et plott mot ham, og at det er utlovet en dusør til den som tar livet av ham. Han anklager sjefen for en av opposisjons-kanalene for å stå bak plottet. Foto: REUTERS/Miraflores Palace/Handout
KONSPIRASJON: Venezuelas president Hugo Chávez mener det er planlagt et plott mot ham, og at det er utlovet en dusør til den som tar livet av ham. Han anklager sjefen for en av opposisjons-kanalene for å stå bak plottet. Foto: REUTERS/Miraflores Palace/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er utlovet en dusør på 100 millioner dollars til den som tar livet av Venezuelas president Hugo Chávez. Det forteller presidenten selv.

- Slik jeg forstår det fra svært troverdig hold, skal det gis 100 millioner dollar til den personen som klarer å drepe meg, skal Chávez ha sagt til sine politiske tilhengere, melder Reuters.

Han anklager Gullermo Zuloaga, sjefen for den opposisjonelle tv-kanalen Globovision, for å stå bak plott mot ham. Zuloaga flyktet til USA tidligere i år etter å ha blitt dømt for svindel etter mislighold i bilfirmaet sitt.

- Han er en av dem, og han er eieren av tv-stasjonene som sender tv akkurat nå i Venezuela, skal presidenten ha sagt til journalister i hovedstaten.

- Han går rundt og konspirerer mot myndighetene, og alle sammen samler inn penger til den personen som klarer å drepe meg, sier Chávez. Han oppfordrer nå til handlinger mot Zuloaga.

Chávez skal angivelig ha sagt at om ikke Zuloaga ikke returnerer til landet for å møte rettferdighet så må noe gjøres med tv-kanalen eller noe av Zuloagas eiendom.

Konspirasjonsanklager Chávez-kritikere mener utsagnene er bare en av mange konspirasjonsanklager fra presidenten, og mener han sier det kun for å få mer støtte.

Chávez-tilhengerne derimot er overbevist om at det er en reel risiko for at noen vil prove å ta liv av presidenten på grunn av det voksende hatet mot ham fra Venezuelas tidligere maktelite.

Zuloaga på sin side nekter for å ha gjort noe ulovlig, han sier påtalemyndigheten gjennomfører en vendetta mot ham etter ordre fra Chávez.   

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!