Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 millioner til matteløft

Statoil er bekymret for frafall og manglende ambisjoner i skolen. Oljeselskapet bruker derfor 100 millioner kroner årlig på å øke interessen for matematikk.

MER MATTE: Konsernsjef Helge Lund og Statoil bruker100 millioner kroner i året for å øke interessen for matematikk.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MER MATTE: Konsernsjef Helge Lund og Statoil bruker100 millioner kroner i året for å øke interessen for matematikk. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Statoil har nå samlet alle egne realfagsatsinger - totalt 100 millioner kroner per år. Det er første gang tallet offentliggjøres, skriver Dagens Næringsliv.

- Beløpet er nå på et toppnivå og økende, sier forskningsdirektør Karl Johnny Hersvik i Statoil.

Målet er å skape økt interesse for teknologi- og mattefag og til slutt rekruttere de kloke hodene.

- Vi har gått fra ingenting til verdensledende på undersjøiske og komplekse feltutbygginger. Nå blir det enda mer komplekst. Det er sterk konkurranse om kandidater og talenter, ikke bare lokalt, men også globalt. De leser samme stillingsannonser både på Lillehammer og i Beijing, sier Hersvik.

Han er klar på at industrien i Norge trenger et akademisk miljø i verdensklasse.

- Vi er bekymret for at frafallet er for stort og at ambisjonsnivået ikke er høyt nok. Hvorfor har ikke Norge ambisjon om at vi skal ha en nobelprisvinner i matematikk eller kjemi innen ti år? Vi håper våre bidrag for å øke rekrutteringen til realfag utgjør en forskjell, men her kreves et nasjonalt løft, sier han.

Universitetene og læringsinstitusjonene har stor frihetsgrad i selv å bestemme hvordan de skal bruke pengene, ifølge Statoil. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media