100 nordmenn omdirigert fra massakren

Vel 100 norske turister var på vei til Luxor i Egypt, da om lag 60 andre utenlandske turister ble meid ned og drept av seks terrorister i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmennene er med på Star Tours ukentlige reise til Egypt og var på vei til Luxor i buss, da de fikk telefonbeskjed om terroristaksjonen fra turoperatøren i Bærum. De ble deretter omdirigert til badebyen Hurghada ved Rødehavet.

  Dronning Hatsheputs tempel nær Kongenes dal, der massakren fant sted, sto også på de norske turistenes reiseprogram.

- Ingen overlast

- De fleste av dem har vært i kontakt med sine familier hjemme i Norge, og ingen har lidd noen overlast, sier markedsdirektør Frode Hansen i Star Tour, den største norske reiseoperatøren i Egypt.

  Massakren av utlendinger har likevel ført til at selskapet har avlyst neste ukes chartertur til Egypt, og tatt to dagers tenkepause for å finne ut om det er for risikofylt å sende turister til landet.

Hentes hjem

Minst 35 av dødsofrene i massakren var sveitsiske turister, og den sveitsiske ambassadøren i Kairo, Flavio Cotti, advarte i dag andre reisende mot å besøke Egypt.

  Sju passasjerfly forlot London i morges for å bringe hundrevis av britiske turister hjem fra oppholdet i Luxor og andre egyptiske byer.

  Det er opp til turoperatørene å vurdere situasjonen, sier fungerende pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Hanne-Marie Kaarstad.

(NTB)