100 overgrepssaker i Oslo er ikke etterforsket

Flere av sakene har kjent gjerningsperson. Politiet skylder på manglende kapasitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo-politiet har over 100 overgrepssaker liggende som ikke er etterforsket. Flere av sakene har kjent gjerningsperson. Politiet skylder på manglende kapasitet.

Det viser en oversikt VG har fått tilgang til. Tillitsvalgte i Oslo politidistrikt mener situasjonen er så alvorlig at de velger å gå ut offentlig med saken.

- Det er først og fremst etterforskningen av overgrep begått i nære relasjoner og seksualforbrytelser mellom og mot voksne som blir skadelidende, forteller Ingrid Tveit og Christel Tombre til avisa.

Ledelsen i politidistrikt innrømmer at situasjonen er alvorlig.

- Dette er ikke en ønsket situasjon for oss. Vi er imidlertid nødt til å foreta kontinuerlige prioriteringer. Vi lar for eksempel seksuelle overgrep hvor offeret er barn og overfallsvoldtekter gå foran, sier Grete Lien Metlid, fungerende leder for volds- og sedelighetsseksjonen.

En av sakene som fortsatt ikke er etterforsket, er en sak der ei jente på 10 år skal ha blitt utsatt for overgrep og den antatte gjerningsmannen er kjent. Saken har ligget uåpnet i sju måneder, ifølge VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer