100 overgrepssaker i Oslo er ikke etterforsket

Flere av sakene har kjent gjerningsperson. Politiet skylder på manglende kapasitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo-politiet har over 100 overgrepssaker liggende som ikke er etterforsket. Flere av sakene har kjent gjerningsperson. Politiet skylder på manglende kapasitet.

Det viser en oversikt VG har fått tilgang til. Tillitsvalgte i Oslo politidistrikt mener situasjonen er så alvorlig at de velger å gå ut offentlig med saken.

- Det er først og fremst etterforskningen av overgrep begått i nære relasjoner og seksualforbrytelser mellom og mot voksne som blir skadelidende, forteller Ingrid Tveit og Christel Tombre til avisa.

Ledelsen i politidistrikt innrømmer at situasjonen er alvorlig.

- Dette er ikke en ønsket situasjon for oss. Vi er imidlertid nødt til å foreta kontinuerlige prioriteringer. Vi lar for eksempel seksuelle overgrep hvor offeret er barn og overfallsvoldtekter gå foran, sier Grete Lien Metlid, fungerende leder for volds- og sedelighetsseksjonen.

En av sakene som fortsatt ikke er etterforsket, er en sak der ei jente på 10 år skal ha blitt utsatt for overgrep og den antatte gjerningsmannen er kjent. Saken har ligget uåpnet i sju måneder, ifølge VG.

Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet sier han har vanskelig for å forstå at noe slikt kan skje.

- Jeg vil tro at også Riksadvokaten ønsker å vite hvorfor det har skjedd, sier statssekretæren. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer