- 100 prosents sikkerhet finnes ikke

Flyselskaper, flygere og operatører kritisk til flyforbudet i Europa etter vellykkede prøveflyvninger.

LANDER:  En rekke flyselskaper har i helgen foretatt testflyvninger i det ellers stengte luftrommet. Her lander et fly fra City-Line i Farnkfurt Main i Tyskland. Flyforbudet koster flyselskapene enormt, og de presser nå hardt på for å få gjennoppta flvningen. Foto: EPA/FRANK RUMPENHORST/Scanpix
LANDER: En rekke flyselskaper har i helgen foretatt testflyvninger i det ellers stengte luftrommet. Her lander et fly fra City-Line i Farnkfurt Main i Tyskland. Flyforbudet koster flyselskapene enormt, og de presser nå hardt på for å få gjennoppta flvningen. Foto: EPA/FRANK RUMPENHORST/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): To tunge aktører i europeisk luftfart, ber nå myndighetene ta en ny gjennomgang av flyrestriksjonene som følge av vulkanasken fra Island.

ACI Europe og AEA, som organiserer nesten samtlige europeiske flyplass-operatører og flyselskaper, stiller spørsmål med hvor nødvendig flyrestriksjonene er for sikkerheten, etter at flere selskaper har foretatt vellykede testflyvninger. - Vulkanutbruddet på Island er ikke en uventet hendelse. Prosedyrene i forbindelse med vulkanutbrudd andre steder i verden har ikke krevd samme type restriksjoner som dem vi nå ser i Europa, sier de i en felles uttalelse.

Totalt 63 000 flyginger er innstilt i Europa på grunn av vulkanasken siden torsdag. Flyforbudet rammer reisende i 20 land i Europa, og koster ifølge BBC flyselskapene rundt 2 milliarder kroner dagen.

Flere flyselskap har i helgen gjennomført prøveflyvninger i områder av luftrommet som har vært steng av myndigheten. De rapporterer at  flyvningene har foregått uten problemer.

- Ingen uregelmessigheter - Vi har ikke funnet noe uvanlig eller noen uregelmessigheter, noe som indikerer at atmosfæren er ren og sikker for flyene, sier en talsmann for KLM, etter flyvning i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer