100 såret da tankbiler ble sprengt i lufta

Skulle levere drivstoff til utenlandske styrker i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 100 personer ble såret da flere titall tankbiler ble sprengt i lufta i en pakistansk grenseby søndag kveld. Bilene skulle levere drivstoff til utenlandske styrker i Afghanistan.

Tankbilene ble sprengt i lufta på en parkeringsplass i byen Landikotal i den urolige Khyber-regionen ved grensa til Afghanistan.

- En hjemmelaget bombe som var plassert under en tankbil, gikk av og utløste en voldsom brann som førte til at opptil 100 personer ble såret og 36 tankbiler fullstendig ødelagt, sier en lokal tjenestemann til AFP.

Over 80 tankbiler sto parkert i området da eksplosjonen skjedde.

Tankbilene skulle etter planen over grensa for å levere drivstoff til amerikanske og NATO-ledede styrker.

Ingen tok umiddelbart på seg ansvaret for angrepet.

- Vi tror at militante opprørere som støtter Taliban, står bak angrepet, sier en pakistansk sikkerhetstjenestemann som ønsker å være anonym.

(©NTB)

EN REKKE ANGREP: Pakistanske menn går forbi en av tankbilene som har eksplodert. Myndighetene hevder al-Qaida og Taliban har gjennomført en rekke angrep i grenseområdet mot Afghanistan. Foto: AFP PHOTO/Tariq MAHMOOD/SCANPIX
EN REKKE ANGREP: Pakistanske menn går forbi en av tankbilene som har eksplodert. Myndighetene hevder al-Qaida og Taliban har gjennomført en rekke angrep i grenseområdet mot Afghanistan. Foto: AFP PHOTO/Tariq MAHMOOD/SCANPIX Vis mer