100 sauer døde etter å ha blitt tatt av flom i Surnadal

Vannføringen synker, men fortsatt er det fare for flom og skred på Vestlandet og i Trøndelag. I Surnadal er rundt 100 sauer døde etter å ha blitt tatt av flom.

DRAMATISK REDNINGSAKSJON: I Surnadal på Nordmøre har et stort antall sauer mistet livet etter at elva Surna flommet over sine bredder . Video: Nathan William Lediard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Styrtregn, flom og jordskred preget helgen i Vest- og Midt-Norge, men den verste flomfaren virker nå å være over.

Farenivået ble mandag kveld satt ned til gult nivå for flom og skred på Vestlandet og i Trøndelag. NVE er ikke lenger i beredskap, men følger situasjonen nøye.

De store vannmengdene har skapt trøbbel en rekke steder.

I Surnadal i Møre og Romsdal gikk elva Surna over sine bredder mandag, og rundt 100 sauer døde etter å ha blitt tatt av vannmassene. Trolig er også to kyr døde, ifølge ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap).

- En trist dag

Mellom 40 og 50 sauer ble reddet, samt flere kyr.

- Det er også mange kyr som har stått fast og ikke kommet seg ikke over elva. Flere kyr fulgte elva og sto med vann opp til halsen, sier Nyheim.

Vannstanden hadde mandag ettermiddag gått ned igjen, og det er ikke lenger fare for dyrene. Mannskap fra Røde Kors jobber med å hente opp de døde sauene.

I Surnadal ble det i helgen satt ny nedbørrekord med 67,7 millimeter på ett døgn. Trolig er flomfaren over for denne gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer