100 smittet etter restaurant-utbrudd

Utbruddet ved restauranten Toldboden i Ålesund vokser. Kommunen omtaler det som en «massesmitte-hendelse».

UTBRUDD: Det har vært et smitteutbrudd på restaurant Toldboden ved Skansekaia (t.h.) i Ålesund sentrum. Foto: Halvard Alvik / NTB
UTBRUDD: Det har vært et smitteutbrudd på restaurant Toldboden ved Skansekaia (t.h.) i Ålesund sentrum. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 100 personer er nå bekreftet smittet i forbindelse med utbruddet, opplyser Ålesund kommune i en pressemelding.

Kommunen omtaler utbruddet som en «massesmitte-hendelse».

Kommunen stengte i forrige uke restauranten i én uke etter brudd på smittevernreglene. Selskapet er også politianmeldt.

- Vi har aldri hatt så mange smittede før i Ålesund. Hovedsakelig er dette smitteveier som stammer fra Toldboden, sa ordfører Eva Vinje Aurdal i forbindelse med anmeldelsen.

- Veldig lei oss

En video, som NRK har fått tilgang til, viser gjester som klemmer og danser på restauranten.

«Vi på Toldboden er veldig lei oss for den belastningen vi har påført våre gjester i forbindelse med utbruddet i helgen. Dette ble en erfaring vi gjerne skulle vært foruten. Det skal være trygt å være gjester hos oss. Vi vil nå se på hvordan vi kan sørge for enda bedre smittevern og rutiner slik at dette ikke skjer igjen. Vi har opprettet kontakt med Ålesund kommune, for å ta en gjennomgang av våre smitteverntiltak og interne rutiner, for å finne ut hva som gikk galt denne helgen», skriver restauranten på sin hjemmeside.

Selskapet forklarer at de hadde tilrettelagt for avstand ved å plassere bord og stoler fra hverandre, men at det var en utfordring at gjester flyttet på bord og stoler.

Nye tiltak

«Flere ganger måtte vårt personell flytte stoler og bord tilbake der de egentlig skulle stå. Vi har et felles ansvar for å følge smittevernreglene, og vi er helt avhengige av et godt samarbeid med gjestene for at vi skal få dette til», skriver Toldboden.

Ålesund, Sula og Giske innførte nylig strenge coronatiltak. Blant annet måtte kultur- og underholdningssteder stenge, mens arrangementer og skjenking ble forbudt. Tiltakene gjelder fram til 10. mai.

Da ble situasjonen beskrevet som «urovekkende».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer