100 søker tilflukt i Fødselskirken

Væpnede palestinere har søkt tilflukt i Fødsleskirken i Betlehem mens israelske tropper, heililkoptre og stridsvogner invaderer byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Betlehem er stedet hvor vi møter hardest motstand, sier oberst Miri Eisine i en skriftlig uttalelse fra den israelske hæren i dag, melder CNN.

Palestinske kilder opplyser at mellom 100 og 150 personer har søkt tilflukt i Fødselskirken i Betlehem. Israel mener at deres styrker angripes fra kirken.

- Den israelske hæren forstår hvilket symbol Betlehem er for folk i verden. Derfor har forsvarssjefen gitt direkte ordre om at styrkene i Betlehem om at de ikke skal skyte på religiøse bygninger, sier Eisine.

Gjemmer seg i kirken

Nyhetsbyrået AP melder at mengder av væpnede palestinere har søkt tilflukt i Fødselskirken. Levningene til fire døde palestinere ligger fremdeles på utsiden av kirken i formiddag. Helsepersonell har ingen mulighet til å hente ut døde og sårede i de intense kampene.

En stridsvogn står nå foran Fødselskirken, og borgermesteren i Betlehem, Hana Nasser, opplyser at israelske soldater har okkupert bygningene ved kirken og at de overvåker kirken.

Prestene i Fødselskirken ble nødt til å gi palestinske politimenn og lokal milits ly mot de israelske kulene.

Den palestinske politimannen Samir, er inne i kirken og sier til nyhetsbyrået AP at 20 personer er skadd og at de blir tatt hånd om av prester og nonner.

- De fleste av dem hadde gått tom for ammunisjon og de var fullstendig omringet, sier Samir på telefon fra kirken.

Korrespondenten for italienske RAI TV, Marc Innaro, rapporterer at 120 bevæpnede palestinere holder til i kirken. Han ble fanget inne i bygningene sammen med fem kolleger da israelske styrker rykket inn i byen i går.

Kamper også i Jenin

30 israelske stridsvogner har også rullet inn i byen Jenin, og styrkene møter motstand fra væpnede palestinere. Offisielle israelske talsmenn mener Jenin er et av de viktigste rekrutteringsstedene for selvmordsbombere.

27 år gamle Fadwa Jammal ble skutt i hodet og drept i sitt hjem i natt, da israelerne rykket fram i Jenin.

President Yasser Arafat sitter fremdeles totalt isolert i Ramallah. 800 menn er tatt av de israelske styrkene og holdes nå fanget i Ramallah.

Israels statsminister Ariel Sharon tilbød Arafat å forlate Vestbredden i går. Han ble tilbudt fritt leide til et annet land mot at han ikke tok med seg noen medarbeidere. Arafat ville heller ikke få lov til å returnere til Vestbredden.

Tilbudet er blankt avvist av palestinske talsmenn.