SAVNET: Nathalie har vært forsvunnet siden lørdag formiddag. Foto: Privat
SAVNET: Nathalie har vært forsvunnet siden lørdag formiddag. Foto: PrivatVis mer

Kidnapping i Sverige

100 soldater leter etter sporløst forsvunne Nathalie (21)

Det har gått fire døgn siden noen sist så 21 år gamle Nathalie fra Eksjö i Sverige.

Politiet har kalt inn det svenske Forsvaret til å hjelpe til i letingen, og totalt søker 100 soldater og offiserer etter 21-åringen.

Ifølge Aftonbladet mistenkte politiet til å begynne med ikke at noe kriminelt hadde skjedd. Tirsdag morgen innledet de likevel etterforskning med utgangspunkt i kidnapping.

Trapper opp søket

- Forsvinningen er så uventet at vi ikke kan utelukke at det har skjedd noe, og vi har ikke funnet noe som tyder på at hun har ønsket å forsvinne på egen hånd, sier Åsa Willsund i politiet.

To personer er tatt inn til forhør, men er ikke mistenkt i saken, ifølge svensk politi.

Ifølge Aftonbladet fikk politiet signaler fra Nathalies mobiltelefon i et skogsområde i nærheten av Eksjö mandag ettermiddag.

- Vi har gjort en posisjonering av telefonen hennes, og det er der vi søker nå. Samtidig vil vi ikke låse oss for mye til det, ettersom vi per nå ikke vet om hun har hatt telefonen med seg, sier Willsund.

Ved titida tirsdag formiddag melder politiet at søket trappes opp, og at de nå leter inne i Eksjö, både i grøntområder og hager.

Politiet har konstatert at Nathalie kjøpte en togbillett til Malmö, men det er foreløpig uklart om hun faktisk gikk på toget, ettersom billetten ikke er skannet inn, noe som ikke alltid skjer.

Dukket ikke opp i Malmö

Nathalie har vært forsvunnet siden lørdag kveld. Fredag var hun på en fest sammen med arbeidskolleger, hvor hun ifølge søsteren Sussi hadde det gøy.

- Hun snakket med mamma lørdag morgen på telefon og fortalte at hun hadde hatt det kjempegøy på festen. Det var ingenting med henne som var merkelig, forteller søsteren Sussi til Aftonbladet.

Lørdag skulle Nathalie reise til Malmö for å treffe broren.

- Hun hadde lagt fram klær som hun skulle ha med seg. Alt er borte. Klærne, toalettmappa og tannbørsten. Ingenting er i leiligheten hennes, forteller søsteren.

Nathalie ringte moren sin like etter klokka ni lørdag morgen, og fikk en melding av broren ved tolvtida. Han ville dobbeltsjekke at hun var på toget.

- Hun hadde jo vært på fest, så han ville sjekke om hun var våken. Da fikk han til svar at hun var på toget, og at de ses snart, forteller søsteren til Aftonbladet.

Bredt søk

Monica Bergstrøm i svensk politi sier til Dagbladet at de fortsetter et bredt søk etter kvinnen.

- I det ligger det også å snakke med pårørende, og å lete i blant annet Malmö, sier Bergstrøm til Dagbladet.

Toget skulle være framme kvart på ett lørdag ettermiddag, men Nathalie dukket aldri opp som avtalt hjemme hos broren.

- De skulle på restaurant og spise middag. Hadde hun mistet toget hadde hun jo kunnet sende en melding og forklare det. Alt er så merkelig, sier søsteren.