Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 somaliske kvinner fått barn med eksmannen etter at de ble skilt

Regjeringen vil endre overgangsstønaden.

VURDERER OVERGANGSSTØNAD:  Audun Lysbakken. Foto: Jacques Hvistendahl
VURDERER OVERGANGSSTØNAD: Audun Lysbakken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nav har minst 100 somaliske kvinner fått barn med eksmannen etter at de ble skilt. Mange er anmeldt for trygdebedrageri. Ved å skille seg får moren, om hun har omsorg for barn, overgangsstønad på 150.000 kroner i året i tre år - uten krav om å jobbe, ifølge NRK.

Tirsdag mottok barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) utredningen fra Velferds- og migrasjonsutvalget på vegne av regjeringen.

- God integreringspolitikk lønner seg, mens dårlig integreringspolitikk fort kan bli fryktelig dyrt for samfunnet, sier Lysbakken.

Blant anbefalingene fra utvalget er at ytelser kan vris fra kontantoverføringer til tjenester og tiltak som fremmer deltakelse.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) opplyser at regjeringen allerede er i gang med å se på ordningen med overgangsstønad.

- Utvalgets rapport bekrefter at de viktige kravene vi stiller om deltakelse og aktivitet er riktige. Den peker også på områder vi må se nærmere på. Jeg er allerede i gang med å se på hvordan overgangsstønaden gjennom aktivitetskrav kan bidra til å få flere innvandrerkvinner inn i arbeidslivet, sier Bjurstrøm.
(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media