MANGE DØDE: Dette bildet er fra et amatørvideoopptak, og viser folk som bærer en slags kiste som blir ført fram av en stør folkemende. Foto: Scanpix/AP Photo/ Sham News Network, via APTN
MANGE DØDE: Dette bildet er fra et amatørvideoopptak, og viser folk som bærer en slags kiste som blir ført fram av en stør folkemende. Foto: Scanpix/AP Photo/ Sham News Network, via APTNVis mer

- 100 syriske avhoppere drept eller såret

Harde kamper ved grensen mot Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 100 avhoppere fra den syriske hæren ble drept eller såret i kamper med regjeringsstyrker tirsdag, ifølge en menneskerettighetsgruppe.

Sammenstøtene skjedde i provinsen Idlib på grensen mot Tyrkia hvor det de siste dagene har rast harde kamper, først og fremst mellom landsbyene Kafruwed og Al-Fatira.

- Flere titalls sivile, blant dem mange aktivister, er også omringet av den syriske hæren i Kafruwed, opplyser gruppen Syrian Observatory for Human Rights, som ber Den arabiske liga om umiddelbart å gripe inn for å stanse en massakre i Idlib.

Samtidig sier Nabil Elaraby, generalsekretær i Den arabiske liga, at observatører fra organisasjonen kan komme på plass i Syria innen utgangen av måneden.

Observatørene skal etter planen følge med på om Syria overholder forpliktelsene i en arabisk fredsplan for å få slutt på de blodige aksjonene mot opposisjonelle i landet.

Regimet til president Bashar al-Assad har godtatt at 150 observatører fra ligaen blir utplassert i landet.

- Jeg kan si med en viss, men ikke full sikkerhet at observatørene vil være der innen slutten av neste uke, sier Elaraby.

Observatøroppdraget er det første i sitt slag siden Den arabiske liga ble opprettet i 1945.

FN anslår at 5.000 mennesker er drept i Syria siden opprøret mot Assad-regimet startet i mars.

(NTB)