Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 tigere til verden

I Kina drives det tigeroppdrett i stor skala.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mer enn 100 sibirske tigerbarn ventes å åpne øynene sine for første gang i løpet av 2006, melder nyhetsbyrået AP.

Nordøst i Kina ligger et oppdrettssenter for sibirske tigere, Manchurian Tiger Park i byen Harbin. Der skal tigerdamene gjøre sitt for å bringe arten videre.

- Vi regner med at 50 tigere vil føde, sier daglig leder Wang Ligang, ifølge nyhetsbyrået. Det skal normalt gi over 100 tigerunger.

Forskere regner med at det nå er færre enn 400 sibirske tigere i villmarken. 20 av dem lever i Kina - resten i Russland. Arten er den største av tigerne og veier opp mot 270 kilo.

Menneskelig aktivitet har minsket tigernes habitat og krypskyttere har bidratt til å gjøre arten utryddingstruet.

I 2002 ble en ansatt i parken drept av en tiger.

ET SJELDENT SYN: Den sibirske tigeren er utryddingstruet i villmarken. Tigeren veier opp mot 270 kilo og er den største i tigerfamilien. Foto: REUTERS/VICTOR FRAILE
ET SJELDENT SYN: Den sibirske tigeren er utryddingstruet i villmarken. Tigeren veier opp mot 270 kilo og er den største i tigerfamilien. Foto: REUTERS/VICTOR FRAILE Vis mer
TRIVES I SNØ: den sibirske tigeren trives godt i snø. Dette eksemplaret er nå i tigerparken i Harbin i Kina. For anledningen med et kyllingmåltid som ikke skal deles med fotografen.
LEKEN: Sibirske tigere er lekne. Rulling i snø er kjempekos.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling