Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1000 demonstranter har brutt seg inn i finansdepartement i Bangkok

Tusenvis av demonstranter krever at Thailands statsminister går av.

BANGKOK: Flere tusen demonstranter krever at statminister Yingluck Shinawatra går av i Thailand. Her har de brutt gjennom en piggtråd-barrikade i Bangkok. Foto: Chaiwat Subprasom/Reuters/NTB Scanpix.
BANGKOK: Flere tusen demonstranter krever at statminister Yingluck Shinawatra går av i Thailand. Her har de brutt gjennom en piggtråd-barrikade i Bangkok. Foto: Chaiwat Subprasom/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag fortsatte massedemonstrasjonene ved regjeringsbygninger, TV-stasjoner og militære bygg i Bangkok.

Like etter at demonstrantene brøt seg inn i finansdepartementet skal strømmen i bygningen ha blitt slått av.

I tillegg skal demonstranter ha samlet seg utenfor lokalene til informasjonsdepartementet.

Mot statsministeren Demonstrantene protesterer mot statsminister Yingluck Shinawatra og håper å presse henne til å gå av.

Hun er lillesøsteren til Thaksin Shinawatra, Thailands tidligere statsminister. Han ble avsatt etter et kupp i 2006 og ble senere dømt til to års fengsel for maktmisbruk.

Han er for tiden i eksil, men demonstrantene beskylder ham for å styre landet gjennom søsteren.

Demonstrantene ledes av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban.

- Tirsdag skal vi ta over alle departementene for å vise Thaksins regime at de ikke har noen rett til å styre landet, sa han mandag.

- Ikke ødelegg Thaksin Shinawatra ber også demonstrantene om å besinne seg.

- Ta over hver eneste etasje og hvert eneste rom, men ikke ødelegg noe. Få dem til å se folkets makt, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Yingluck Shinawatra har vært Thailands statsminister siden august 2011. Thailand har vært dypt splittet siden valget. Den nåværende regjeringen har bred støtte blant landets fattige, men middelklassen er svært misfornøyde med styresmaktene, og beskylder blant annet regjeringen for omfattende korrupsjon.

(NTB)

LEDER DEMONSTRASJONENE: Tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban leder demonstrasjonen. Foto: Damir Sagolj/Reuters/NTB Scanpix.
LEDER DEMONSTRASJONENE: Tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban leder demonstrasjonen. Foto: Damir Sagolj/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media