SEILER VIDERE PÅ ERFARING: Finanskrisen har ført til langt tøffere arbeidsmarked for nyutdannede eiendomsmeglere. Deres mer erfarne kollegaer skal ikke være like hardt rammet av de økonomiske nedgangstidene. 
Arkivfoto: SCANPIX
SEILER VIDERE PÅ ERFARING: Finanskrisen har ført til langt tøffere arbeidsmarked for nyutdannede eiendomsmeglere. Deres mer erfarne kollegaer skal ikke være like hardt rammet av de økonomiske nedgangstidene. Arkivfoto: SCANPIXVis mer

1000 eiendomsmeglere borte siden 2007

Men de flinke meglerne blir, mener bransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomsmeglerbransjen rammes hardt av nedgangstidene og har på halvannet år mistet 1 000 meglere.

Fylkesleder i Norges Eiendomsmeglerforbunds avdeling i Rogaland, Tormod Roth, opplyser at det trolig er blitt 1 000 færre meglere på landsbasis, av totalt 5 000-6 000 meglere.

Han regner med en avskalling på landsbasis på rundt 20 prosent siden toppen i august 2007.

- Jeg tror de gode tidene trakk til seg litt for mange nyetablerere til meglerbransjen med et for optimistisk syn på framtiden. Bransjen har nå trolig justert seg til et passe nivå i forhold til oppdragsmengden, sier Roth til Stavanger Aftenblad.

Han tror avskallingen fører til en mer kvalifisert bransje.

- De med erfaring blir værende. Det er ikke noen fordel for markedet at det blir for få meglere, men jeg tror ikke vi er i den situasjonen nå, sier Roth.

(NTB)