1000 flytokt i natt

Amerikanske og britiske fly skal ha gjennomført 1000 flytokt - og avfyrt over 1000 krysseraketter mot Irak i natt. Lørdag formiddag fortsetter angrepene med full styrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombene hagler fremdeles i utkanten av Bagdad i formiddag. Det blir også meldt om eksplosjoner i sentrum av byen. Samtidig har amerikanske styrker satt i gang et nytt, massivt angrep vest for byen Basra sør i Irak. Ifølge TV-kanalen Al-Jazeera er cirka 50 personer drept i dagens angrep. Tallene er basert på en rundtur til byens sykehus, skriver NTB.

I dag skal målet være å ødelegge lederstrukturen i det sentrale, vestlige Irak, og å slå ut kommunikasjonssentre i det sørlige sentrale Irak.

Det amerikanske luftforsvaret, marinen og britiske infanterister er alle involvert dagens operasjoner. For kort tid siden ble det meldt at britiske bakkestyrker hadde tatt seg over grensen til Irak. I natt ble det dessuten informert fra tyrkisk hold om at 1500 av deres soldater hadde krysset grensen til Nord-Irak.

Bombene har haglet over Bagdad i hele natt. Røde Kors melder om mange sårede. Ifølge irakiske kilder skal 207 være drept.

Irakiske militærkilder avviste i morges amerikanske meldinger om at Iraks 51. divisjon har lagt ned våpnene og overgitt seg.

Ifølge amerikanske militærkilder gjennomførte amerikanske og britiske fly 1000 flytokt i går. Over 1000 krysserraketter ble avfyrt mot Irak. Flyene skal ha tatt av fra 30 luftbaser i et titall land, og fra fem hangarskip.

BOMBER OVER BAGDAD: Bilder fra et av nattens mange flyraid mot Bagdad.