Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1.000 fryktes drept i massakre i Liberia

Om lag 1.000 mennesker er drept i en massakre nordøst i Liberia, melder den statlige radioen i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge radioen sto opprørsgruppen MODEL bak massakren i landsbyen Bahn, men opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

- MODEL-opprørere har gjennomført en massakre i Bahn. Om lag 1.000 mennesker ble drept i denne massakren, meldte radioen, som viste til opplysninger fra øyenvitner og radioamatører.

Liberias viseforsvarssjef, general Benjamin Yeaten, bekreftet natt til mandag å ha mottatt rapporter om massakrer i Bahn-området.

- Jeg har mottatt en rapport fra våre sikkerhetsoffiserer om at mange landsbyer der er brent ned, og at det har vært mange massakrer, sa Yeaten.

- Slik jeg forstår det, har det funnet sted en massakre, men vi vet ennå ikke hvor mange mennesker som er drept. Det kan være hundrevis, det kan være tusen, sa Yeaten.

Liberias regjering og opprørsgruppene MODEL og LURD har gjentatte ganger anklaget hverandre for å bryte fredsavtalen som ble undertegnet i forrige uke, og meldt om kamper både rundt landets nest største by Buchanan og i nordøst.

Fredsavtalen skulle gjøre slutt på 14 år med blodig borgerkrig i landet og tvang landets omstridte president Charles Taylor i eksil.

Liberias informasjonsminister Reginald Goodridge kunne natt til mandag ikke bekrefte at det hadde funnet sted noen massakre.

- Vår informasjon er overfladisk. Vi vet at det er kamper i området, der det er soldater både fra LURD og MODEL. LURD kjemper i Bong-området, og Model kjemper i Nnimba, så det er vanskelig å vite hvem som er hvem, sa Goodridge.

(NTB)