1.000 fryktes drept i massakre i Liberia

Om lag 1.000 mennesker er drept i en massakre nordøst i Liberia, melder den statlige radioen i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge radioen sto opprørsgruppen MODEL bak massakren i landsbyen Bahn, men opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

- MODEL-opprørere har gjennomført en massakre i Bahn. Om lag 1.000 mennesker ble drept i denne massakren, meldte radioen, som viste til opplysninger fra øyenvitner og radioamatører.

Liberias viseforsvarssjef, general Benjamin Yeaten, bekreftet natt til mandag å ha mottatt rapporter om massakrer i Bahn-området.

- Jeg har mottatt en rapport fra våre sikkerhetsoffiserer om at mange landsbyer der er brent ned, og at det har vært mange massakrer, sa Yeaten.

- Slik jeg forstår det, har det funnet sted en massakre, men vi vet ennå ikke hvor mange mennesker som er drept. Det kan være hundrevis, det kan være tusen, sa Yeaten.

Liberias regjering og opprørsgruppene MODEL og LURD har gjentatte ganger anklaget hverandre for å bryte fredsavtalen som ble undertegnet i forrige uke, og meldt om kamper både rundt landets nest største by Buchanan og i nordøst.

Fredsavtalen skulle gjøre slutt på 14 år med blodig borgerkrig i landet og tvang landets omstridte president Charles Taylor i eksil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer