1000 fryktes omkommet etter syklon

De tre avsidesliggende øyene i Stillehavet ble rammet av syklon på mandag. Siden har ingen hatt kontakt med dem. En redningsbåt er nå sendt, men det tar tre dager å komme seg ut til øyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at syklonen Zoe raste over tre av de avsidesliggende øyene i øystaten Solomon Islands på mandag mistet myndighetene kontakten med de 1000 innbyggerne.

Ingen har snakket med noen av innbyggerne siden mandag.

Sender redningsbåt

Det fryktes a syklonen i verste fall har skylt alle de tusen innbyggerne på havet.

Nå har Solomon Island sendt en patruljebåt med nødutstyr og medisiner av gårde til de tre øyene i Stillehavet, melder CNN.

Syklonen Zoe hadde opptil vindkast som målte opptil 300 kilometer i timen. Syklonens øye gikk rett over øyene Tikopia, Fataka og Anuta og førte til tropisk storm og høye bølger, skriver CNN.

Har erfaring med sykloner

Solomon radio melder at myndighetene håper antallet omkomne og skadde ikke er så høyt, og at de fleste fortsatt er i live. Innbyggerne på øyriket er kjent med vanskelige værfenomener og vet å bruke tradisjonelle metoder som ly mot sykloner.

Et av problemene er at vann og matforsyningene antakeligvis ble ødelagt i stormen etter sykolonens herjinger.

- Disse menneskene har utviklet et godt system. Når sykloner kommer bygger de opp lavtliggende hytter som ligger lavt i landskapet, noe som minimaliserer effekten av vinden, sier Johnson Honimae, sjef for Solomon Islands Broadcasting Corporation.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer