1000 Hydro-ansatte kan miste jobben

På grunn av finanskrisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 1.000 ansatte i Hydro kan miste jobben på grunn av finanskrisen.

I går meldte Hydro at selskapet vurderer å redusere produksjonen av aluminium på grunn av lavere etterspørsel i kjølvannet av finanskrisen.

Ifølge Dagens Næringsliv er det trolig Søderberg-anlegget på Karmøy som er mest utsatt når Hydro nå skal saumfare alle sine anlegg i jakten på steder å kutte. Anlegget på Karmøy har utslippstillatelse ut 2009 og skal da uansett stenges.

- Søderberg er jo det som er nærmest, i tillegg til at vi prøver å få til vedlikeholdsstans på et tidligere tidspunkt, sier investorkontakt Stefan Solberg i Hydro.

450 personer er tilknyttet dette anlegget.

I tillegg vurderes det om Neuss-anlegget i Tyskland med 600 ansatte må stenges.

- Neuss har marginal lønnsomhet på grunn av høye kraftpriser i Tyskland, men det er et moderne anlegg i motsetning til Søderberg, sier Solberg.

De tillitsvalgte i Hydro erkjenner at det sannsynligvis må tas ut kapasitet i Norge.

FINANSKRITISK: Hydro og konsernsjef Eivind Reiten må møte finanskrisa med kutt i virksomhet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
FINANSKRITISK: Hydro og konsernsjef Eivind Reiten må møte finanskrisa med kutt i virksomhet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

- Søderberg-anlegget må ta sin del av det. Vi ønsker å komme raskt i gang med dette. Jo fortere vi avhjelper situasjonen, jo bedre, sier Terje Friestad, tillitsvalgt for Nito på Karmøy og leder av det sentrale samarbeidsrådet i Hydro.

De tillitsvalgte foreslår at 20 prosent av kapasiteten på Karmøy tas ut umiddelbart. (NTB)