1000 jobber forsvinner i Volvo

900 svensker skal vekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

500 arbeidere og 500 tjenestemenn kan rammes av innskrenkninger i Volvo. I september innførte bedriften ansettelsestopp. Dermed forventes det at 1000 må forsvinne i løpet av et år.

Salget går ned

- Vårt totale salg å gå ned fra 422 000 til omtrent 400 000 i år, sier Volvos Hans-Olov Olsson til det svenske nyhetsbyrået TT. Volvo presenterte i dag sine to nye, raske, versjoner av S 60 og V 60.

Bilbransjen sliter. Det gjelder spesielt i USA, der priskrigen ikke ser ut til å stoppe, skriver svenske Expressen.

- Men vi skal ikke inn i rabattkrigen, vi kjøper oss ikke markedsandeler, sier Olsson, som forteller at Volvo fortsatt driver med hyggelig overskudd.

Håper på høystatusbiler

Volvo innrømmer at det er vanskeligere for tida:

- Kortsiktig taper vi volum. Vi håper å ta det igjen på lengre sikt. Å gå ned i pris nå mener Olsson vil skade lanseringen av den nye generasjonen biler i 40-serien. Disse skal presenteres om et år.

Det er de nye høystandardbilene som skal øke Volvos prestisje i markedet.

Takket være økning i salget i september og introduksjonen av den nye byjeepen XC 90 forventer man å komme opp på fjorårets nivå på vel 130 000 biler solgt i Nord-Amerika. Prisen forventes å ligge på rundt 450 000 svenske kroner når dyrbilsalget starter om et år.

Eksklusive biler med motor på 300 hestekrefter og masser av datastyrt elektronikk skal få folk til å åpne lommebøkene. Produksjonsmålet er 6000-7000 R-biler neste år.

SLITER:</B> Volvos konsernsjef Leif Johansson må kvitte seg med ansatte.