IKKE STOPP MANDAG:  SAS-flyene går som normalt mandag, opplyser SAS i Danmark i formiddag. Men spareplanen som bankene nå har godkjent, kommer til å svi også for de tusen SAS-ansatte som ikke mister jobben. Her fra en SAS-skranke på Kastrup i København under askestengningen i forbindelse med vulkanutbruddet på Island i april 2010. FOTO:Bob Strong, REUTERS / NTB SCANPIX.
IKKE STOPP MANDAG: SAS-flyene går som normalt mandag, opplyser SAS i Danmark i formiddag. Men spareplanen som bankene nå har godkjent, kommer til å svi også for de tusen SAS-ansatte som ikke mister jobben. Her fra en SAS-skranke på Kastrup i København under askestengningen i forbindelse med vulkanutbruddet på Island i april 2010. FOTO:Bob Strong, REUTERS / NTB SCANPIX.Vis mer

1000 mister SAS-jobb - resten går ned 15 prosent

SAS avviser konkurs: - Trafikk som normalt i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SAS i Danmark avviser i formiddag meldingene i den svenske storavisa Expressen om at det skandinaviske flyselskapet kan gå konkurs i løpet av dagen og at titusener passasjerer over hele verden kan bli stående uten transport i løpet av kommende døgn.

- De reisende med SAS vil ikke merke noe til planen vi skal legge fram mandag morgen. Planen endrer ikke vårt daglige trafikkprogram, sier pressesjef Trine Kromann.Mikkelsen til nyhetsbyrået Ritzau.

Og ifølge TV2 i Danmark har bankene nå på overtid godkjent en spareplan på tre milliarder svenske kroner, som SAS skal legge fram klokka 08 i morgen.

4,7 milliarder hadde forfalt Spareplanen er en forutsetning for at bankene skal forlenge lån på 4,7 milliarder svenske kroner, som allerede er forfalt.

Bankene er Danske Bank, DNB, Nordea, Royal Bank of Scotland, SEB og Swedbank.

Ifølge nyhetskanalen vil SAS-ledelsen da meddele at selskapet sier opp over 1000 ansatte.

Ifølge årsrapporten for 2011 er det nesten 15 000 ansatte i SAS.

Og alle som blir igjen i flyselskapet må gå ned 15 prosent i lønn.

Den svenske, danske og norske stat eier til sammen halvparten av SAS. EU må godkjenne at de skandinaviske regjeringen  garanterer for lånene - av hensyn til unionens konkurranseregler.

Giske: - Ingen kommentar Næringsminister Trond Giske (Ap) representerer eierskapet på 14,3 prosent som den norske stat har i SAS. Han ville fredag ikke kommentere dragkampen om flyselskapet. — Dette omhandler i stor grad børssensitiv informasjon, og det er pågående forhandlinger, sa fungerende kommunikasjonssjef Anne Cecilie Lund i Næringsdepartementet til NTB. Hun la til at departementet ikke vil komme «med uttalelser basert på ubekreftede oppslag i mediene og spekulasjoner for øvrig».

- Garanti = statsstøtte Advokat Dag Sørlie Lund i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange har konkurranserett og EU/EØS som spesialfelt, og vurderer at statlige bankgarantier overfor SAS sine banker er å regne som statsstøtte. Han sa til Aftenposten før helgen at en godkjennelse kan være innen rekkevidde, fordi EU nylig har godkjent statsstøtte til Air Malta og Czech Airlines.