1000 norske menn har besøksforbud

Det er nedlagt besøksforbud mot over 1000 norske menn. Flere enn åtte hundre kvinner lever i frykt, med volds-alarm som beskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kan i dag fortelle hvor omfattende familievoldsproblemer egentlig er: Besøksforbudene og voldsalarm-sakene utgjør bare toppen av isfjellet. Ingen vet hvor mange kvinner som daglig utsettes for vold og trusler.

DET FINNES INGEN nasjonal oversikt over hvor mange personer som er underlagt aktivt besøksforbud. Det vil si at det er en rettslig kjennelse som forbyr en person å oppsøke en annen. Forbudet gjelder også kontakt på telefon, SMS og per brev og e-post.

Derfor kontaktet Dagbladet samtlige 27 politidistrikter for å finne antall aktive besøksforbud pr. 30. januar 2002. Av de 27 distriktene, kunne åtte distrikter ikke redegjøre for hvor mange besøksforbud som er aktive. Derfor kontaktet vi også de lokale tingrettene for å skaffe til veie informasjon.

FOR 18 AV DE 27 politidistriktene finnes det tall. 781 personer er ilagt besøksforbud. Tar man med de store politidistriktene som ikke har oversikt, kan man trygt anta at over 1000 menn er ilagt besøksforbud.

I de samme politidistriktene får Dagbladet opplyst at det er delt ut 682 voldsalarmer til kvinner. Man kan anta at det er opptil 300 flere voldsalarmer i distriktene hvor det ikke finnes tallmateriale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer