Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1.000 offiserer anmeldt for ordrenekt

Forsvaret anmelder 1.000 reserveoffiserer i Hæren fordi de ikke har levert inn mobiliseringsvåpnene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våpnene dreier seg i hovedsak om automatgeværet AG3, maskinpistolen MP5 og Glock-pistoler. Motstanden mot å levere inn våpnene har vært stor blant reserveoffiserene. Ett år etter at prosjektet startet er over 11.000 våpen levert inn for lagring i mobiliseringsdepoter, men Forsvaret mangler fremdeles 1.000 våpen, skriver Aftenposten.

De fleste av dem som har nektet å etterkomme ordren, mener innlevering fratar dem muligheten til å utføre den plikten der etter loven er pålagt: Med alle midler å gjøre motstand mot en fiende dersom Norge blir angrepet.

- Det er ett år siden prosjektet startet, og de det gjelder har hatt mer enn god nok tid og har fått flere purringer. Nå er grensen for lengst overskredet, og de som ikke har levert, blir anmeldt til politiet og må regne med at saken forfølges videre i rettssystemet, sier major Stein Erik Granhaug i hærstaben.

NTB

Hele Norges coronakart