Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1000 passasjerer sperret i t-banetunnel

I halvannen time var rundt 1000 passasjerer innestengt i tunnelen etter at tordenvær slo ut strømmen. Fortvilte passasjerer knuste flere vinduer for å få luft, og de måtte selv varsle Oslo-politiet for å få hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømstans gjorde at de to t-banesettene ble stående fast i tunnelen mellom stasjonene Carl Berner og Tøyen. Dette skjedde i rushtida klokka 16.20, opplyser Oslo Sporveier.

- Det var tilløp til panikk. Folk var begynt å knuse ruter for å få luft, sier politimann Kjell Berg som var om bord på t-banen.

Han varslet selv politiet og ba dem rykke ut for å evakuere passasjerene. Dette skjedde i 17.30-tida - da hadde Oslo Sporveier fortsatt ikke varslet politiet om de rundt 1000 passasjerene som satt innesperret i tunnelen.

- Vi fikk ingen informasjon. Folk hoppet ut av vognene for å få puste. Lufta ble raskt forferdelig inne i vognene, forteller Berg.

Den storstilte evakueringen foregår nå ved begge t-banestasjonene med hjelp fra politiet og brannvesenet. En kvinne fraktes ut av ei vogn på en båre - ukjent av hvilken årsak.

Et øyenvitne forteller at flere passasjerer opplevde stansen som dramatisk.

- Folk hadde problemer med å puste. Det var så dårlig luft at de knuste flere vinduer for å få gjennomtrekk, forteller Kennet Bratteberg (30) til Dagbladet.no.

Flere personer la seg i midtgangen med hodet mot gulvet for å trekke luft. Bratteberg bekrefter at Oslo Sporveier ikke ga noen som helst informasjon til de som satt i de strømløse vognene.

Oslo Sporveier tar ikke kritikk for at de lot være å varsle politiet.

- Dette har hendt oss før, og vi hadde ingen anelse om at det skulle ta så lang tid. Dette er ikke den typen hendelse som gjør at vi må varsle politiet, sier traffikleder Mohammad Nasir i Oslo Sporveier til Dagbladet.no.

Da politiet fikk meldinga, tok de selv kontakt med t-baneselskapet.

- Jeg vil ikke si om de skulle ha varslet oss. Men jeg har selv sittet innesperret på t-banen ved strømstans, og en time er lang tid, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo-politiet.

I 18-tida var flesteparten av passasjerene på vei ut av tunnelen til fots.

- Vi er nå iferd med å evakuere vognene. Det er to tog med rundt 4-500 passasjerer i hver, sier Nasir i Oslo Sporveier.

Sporveis-folkene, politi, brannvesen og ambulanse venter på Carl Berner og Tøyen for å ta seg av passasjerene etter hvert som de slipper ut av tunnelen. Så langt har ingen hørt at noen skal være skadet.

- Tordenværet slo ut strømmen klokka 16.20. Da var to t-banesett inne i tunnelen. Vi fikk strømmen til å fungere igjen, men da vognene starta ble det overledning, forklarer Nasir i Oslo Sporveier.

Det er nødlys i takene inne i de i alt 8 vognene.

- Det skal stå bra til med passasjerene, men mange er selvsagt blitt svært lei av å vente i over en time inne i tunnelen, sier Nasir.

Dagbladet.no er på stedet og kommer tilbake med mer.