Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1000 personer evakuert grunnet nådeløs brann på New Zealand

To branner er blitt til én. 

UNNTAKSTILSTAND: Minst 11 hjem er ødelagt og over 1.000 personer evakuert etter at skogbranner har nådd boligområder utenfor New Zealands nest største by Christchurch. Foto: Xinhua/Sipa USA
UNNTAKSTILSTAND: Minst 11 hjem er ødelagt og over 1.000 personer evakuert etter at skogbranner har nådd boligområder utenfor New Zealands nest største by Christchurch. Foto: Xinhua/Sipa USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To skogbranner i fjellområdet Port Hills er blitt til én og omfatter nå mer enn 1 800 hektar, melder NTB.

Brannvesenet kjemper mot flammene, med hjelp av økt luftfuktighet, men sterk vind i området vanskeliggjør arbeidet.

Det er nå fjerde dag hvor brannen herjer i området.

Ifølge The Guardian har myndighetene i Christchurch, New Zealands nest største by, erklært unntakstilstand. Mer tusen mennesker har flyktet fra sine hjem, og 400 boliger er evakuert. Så langt er minst 11 ødelagt av brannen.

Innbyggere i byen anbefales å holde seg innendørs på grunn av røykutviklingen.

- Vi forstår at det er tøft for folk å forlate sine hjem, men denne brannen kan endre retning og flytte på seg utrolig raskt, sier mannskapsleder Ash Tabb til The Guardian.

Natt til torsdag var nærmere 200 brannfolk i arbeid på bakken, mens 14 helikoptre og tre fly bidro med innsats fra lufta.

Skogbranner av tilsvarende omfang er uvanlig i New Zealand, der regelmessige regnbyger forebygger at branntilløp sprer seg i samme grad som for eksempel i Australia og på vestkysten av USA. I den siste tiden har det imidlertid vært unormalt tørt.

Brannen har allerede kostet minst ett liv. En helikopterpilot styrtet under slukningsarbeidet tirsdag. Det er ventet vindstyrker opp mot 30 kilometer i timen i løpet av de neste timene, hvilket naturligvis vil gjøre brannen enda farligere.

- I går så vi en brann som var noe av det verste jeg noensinne har sett, og jeg har sett branner i vestlige USA og i Australia, sier nødetatsleder Richard McNamara til Radio New Zealand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media