Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1000 politimenn i storaksjon i Paris

Bevæpnet politi aksjonerte mot boligblokker i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fransk politi gikk i natt til aksjon mot antatte hovedmenn bak fjorårets opptøyer i Paris-forstaden Villiers-le-Bel. Rundt 1000 politimenn, mange av dem fra spesialstyrkene deltok i operasjonen, melder AP.

I ly av mørket entret politiet området med pansrede kjøretøyer før daggry i morges. De omringet flere boligblokker og gjennomsøkte ti blokker i Villiers-le-Bel og andre områder nord for Paris.

Store grupper politimenn tok seg inn i trappeoppgangene i boligblokkene væpnet og iført beskyttelsesmasker og skjold. Flere dører ble slått inn også til leiligheter der barn oppholdt seg. 

- Vi forstår at dette kan være traumatisk for familier med barn. Men det var en stor risiko for at mistenkte kunne rømme, sier Marie-Therese de Givry hos påtalemyndigheten.

Ønsker ro og orden

33 av i alt 38 mistenkte ble arrestert, ifølge politiet. Mennene er i alderen 19 til 31 og er tidligere kjent av politiet for å ha deltatt i voldelige opptøyer.

- Jeg har aldri sett en så stor politiaksjon før, sier Marie-Therese de Givry fra påtalemyndigheten på en pressekonferanse mandag.

- Jeg håper innbyggerne skjønner at vi er der for å gjenopprette ro og orden, fortsatte hun.

I LY AV MØRKET: Rundt tusen politifolk gikk til aksjon mot Paris-forstedene tidlig i morges. Bevæpnet og iført beskyttelsesutstyr gjennomsøkte de en rekke boligblokker. Foto: Scanpix
I LY AV MØRKET: Rundt tusen politifolk gikk til aksjon mot Paris-forstedene tidlig i morges. Bevæpnet og iført beskyttelsesutstyr gjennomsøkte de en rekke boligblokker. Foto: Scanpix Vis mer

I et av raidene omringet 100 politimenn en bygning som ligger rett overfor et bibliotek og en barnehage som ble satt i brann under opptøyene i fjor.

Voldsomme opptøyer

Opptøyene brøt ut etter at to tenåringer døde i en kollisjon med en politibil i Villiers-le-Bel 25. november i fjor.

Ulykken utløste sammenstøt mellom politi og ungdommer i forstedene til den franske hovedstaden. Forholdet mellom politiet og disse ungdommene har vært svært anstrengt i flere år.

Hundrevis av biler og flere offentlige bygninger ble stukket i brann de påfølgende nettene.

Det ble også skutt med skarpt mot politiet. I alt 119 polititjenestemenn ble såret under opptøyene, fem av dem alvorlig, ifølge det franske justisdepartementet.

TATT: 33 menn i alderen 19 til 31 år ble arrestert i aksjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media