Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1000 tomme sykehus-senger

1000 senger vil stå tomme ved regionsykehusene i sommer. Hovedårsaken er sykepleierstudentenes lønnsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentene vil ikke ta sommerjobb ved norske sykehus fordi de mener lønningene er for lave. Dette fører til rundt 500 flere tomme senger enn tidligere ved regionsykehusene, viser en undersøkelse Aftenposten har gjort.

Aksjonsledelsen for sykepleierstudentene forteller om en oppslutning på mer enn 95 prosent. Samtidig opplever sykehusene at de som er nyutdannet heller ikke søker på ledige stillinger.

Den tapende part blir pasientene, og aksjonen rammer også dem som trenger øyeblikkelig hjelp.

Leder for sykepleiestudentenes nasjonale styringsgruppe, Petter Nyhagen, mener sykehuseierne og politikerne nå må se hva som skjer.

- De må ta ansvar, og slutte å dytte pasientene foran seg, sier Nyhagen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling