Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10.000 færre i helsekø

- Vi har holdt løftene vi ga velgerne, sier finansminister Siv Jensen.

ROSER: Siv Jensen hyller helseminister Bent Høie for at ventetida er kortet ned for folk som venter på behandling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ROSER: Siv Jensen hyller helseminister Bent Høie for at ventetida er kortet ned for folk som venter på behandling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Allerede nå, et drøyt år etter at vi overtok, er ventelistene redusert med 10.000 personer i helsekø, sier Siv Jensen.

Ikke i mål Finansministeren melder at ventetiden også på vei ned.
- Det er kombinasjonen antall ventende og nedgang i ventetid som er bra. 10.000 færre er i seg selv en bra indikasjon, men et tall som varierer. Det er tendensen om nedgang i begge tall i samme tidsrom som viser at politikken virker, sier Siv Jensen.

- Vi er på ingen måte i mål, for vi trodde jo ikke at dette var gjort over natten. Men det går slik vi sa det skulle gå, fordi vi bruker de positive virkemidlene, sier Frp-lederen.

- Ventetider i sykehusene er en sak både Fremskrittspartiet og regjeringen har vært veldig opptatt av å gjøre en forskjell i. Derfor har vi økt den innsatsstyrte finansieringen. Sist vi gjorde det fikk vi ganske raskt effekt. Nå har vi gjort det igjen. Og det gir ny effekt, sier Siv Jensen.

Fritt valg Hun forteller at regjeringen er i gang med en lang rekke andre tiltak.

- Vi styrker finansieringen. Vi jobber med fritt behandlingsvalg. Summen av alt dette er at langt færre syke står på venteliste.

Vi har sagt at det skal lønne seg for sykehusene å behandle flere pasienter og styrker derfor den innsatsstyrte finansieringen, sier finansministeren.

På bekostning - Vi har sagt at vi skal bruke all ledig kapasitet, derfor inkluderer vi de private i større grad, uten at det går på bekostning av det offentlige.

For det var jo mye av debatten i valgkampen, der Arbeiderpartiet skapte et inntrykk av at det ville ramme de offentlige sykehusene ved å benytte privat kapasitet. Det er feil, sier Siv Jensen.

- Vi har tatt bort aktivitetstaket i de offentlige sykehusene, slik at de kan behandle mer. De har fått styrket sine budsjettrammer, sier hun.

Skryt til Høie - Kortere sykehuskø er en god nyhet til det norske folk. Veldig mange mennesker som møter helsevesenet er godt fornøyd med behandlingen.

Problemet er de som ikke kommer til behandling i tide fordi ventetiden er lang. Derfor er det viktig at vi lykkes med å øke kapasiteten.

Helseminister Bent Høie leverer gode resultater. Han gjør en fabelaktig jobb på vegne av regjeringen og helt i tråd med de løftene vi ga velgerne før stortingsvalget, sier Siv Jensen.