- 10000 for et visum

- Advokaten skulle ordne visum gjennom sin venn i Utlendingsdirektoratet (UDI). For den jobben krevde han 10000 kroner, sier «Hassan» til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har selv oppholdstillatelse i Norge, men ønsket å få over en slektning fra Pakistan. Etter å ha fått avslag fra norske myndigheter, ble han anbefalt å ta kontakt med den aktuelle advokaten.

- Han ville ha 10000 kroner for jobben og lovet meg at alt skulle ordne seg. Han hadde blant annet en venn i UDI som skulle hjelpe til med å ordne saken, sier «Hassan».

Kontakter

Advokaten har tidligere jobbet som visumattaché ved den norske ambassaden i Pakistan. Han ble da etterforsket av politiet for visumsvindel, men det ble ikke reist noen tiltale. Advokaten har nære venner i UDI.

- Avtalen var at beløpet skulle være på 10000 kroner uansett hvor mye han jobbet med saken. Jeg ble veldig glad da han sa at han kunne ordne saken raskt og greit. Jeg regnet jo med at han som advokat fulgte reglene, sier «Hassan».

Det er sju måneder siden advokaten tok på seg familiegjenforeningssaken, men hittil har ingenting skjedd.

Fikse papirer

«Hassan» tok for noen uker siden selv kontakt med advokatens venn i UDI, for å høre hvordan saken lå an.

- Han sa at saken var vanskelig, men at han skulle se hva han kunne gjøre. Han påsto at det gikk an å fikse noen papirer, men dette måtte jeg ikke fortelle videre. Jeg forsto det som om han kunne hjelpe meg på en ikke-lovlig måte, sier «Hassan».