STRØMLINJER: Trær som faller over strømlinjer har skapt trøbbel på sørlandet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
STRØMLINJER: Trær som faller over strømlinjer har skapt trøbbel på sørlandet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

10.000 husstander uten strøm på Sørlandet

Uværet på Sørlandet har ført til at 10.000 kunder er uten strøm, det fleste av dem i indre strøk i Vest-Agder, melder NRK.

- Det er tung snø og rundt null grader som gjør at mange trær faller over linjer som ryker, sier beredskapsleder Jon Eilif Trohjell i Agder Energi Nett til NRK.

Mandag kom det store mengder nedbør i Aust- og Vest-Agder. Langs kysten har det meste falt ned som regn, men noen kilometer innover i landet lavet snøen fremdeles ned mandag kveld.

- Vi jobber fortløpende med å koble om, slik at kundene skal få strømmen tilbake så raskt som mulig, sier pressekontakt Hanne Liv Refsnes i Agder Energi til Fædrelandsvennen.

De første strømbruddene kom ved 15–16-tiden. Siden har noen fått strømmen tilbake, mens andre har mistet den.

- Entreprenørene har bemannet opp og rykker ut der det trengs. Enkelte steder kan det ta tid å komme fram, ettersom det er vanskelig å komme fram både langs veier og i terrenget, sier Refsnes.

I en pressemelding opplyser strømselskapet at folk må være forberedt på at det enkelte steder kan ta lang tid før strømmen er tilbake, ettersom feilretting i uvær og mørke kan utsette mannskapene for fare.

NTB