Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10.000 husstander uten strøm på Sørlandet

Uværet på Sørlandet har ført til at 10.000 kunder er uten strøm, det fleste av dem i indre strøk i Vest-Agder, melder NRK.

STRØMLINJER: Trær som faller over strømlinjer har skapt trøbbel på sørlandet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
STRØMLINJER: Trær som faller over strømlinjer har skapt trøbbel på sørlandet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er tung snø og rundt null grader som gjør at mange trær faller over linjer som ryker, sier beredskapsleder Jon Eilif Trohjell i Agder Energi Nett til NRK.

Mandag kom det store mengder nedbør i Aust- og Vest-Agder. Langs kysten har det meste falt ned som regn, men noen kilometer innover i landet lavet snøen fremdeles ned mandag kveld.

- Vi jobber fortløpende med å koble om, slik at kundene skal få strømmen tilbake så raskt som mulig, sier pressekontakt Hanne Liv Refsnes i Agder Energi til Fædrelandsvennen.

De første strømbruddene kom ved 15–16-tiden. Siden har noen fått strømmen tilbake, mens andre har mistet den.

- Entreprenørene har bemannet opp og rykker ut der det trengs. Enkelte steder kan det ta tid å komme fram, ettersom det er vanskelig å komme fram både langs veier og i terrenget, sier Refsnes.

I en pressemelding opplyser strømselskapet at folk må være forberedt på at det enkelte steder kan ta lang tid før strømmen er tilbake, ettersom feilretting i uvær og mørke kan utsette mannskapene for fare.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!