Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10000 i bot for å tisse ute

Politiet i Trysil har egne påskepriser for dobesøk ute i naturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du tissetrengt og ikke rekker fram til toalettet er det fristende å bare sette seg i snøhaugen. Men feirer du påsken i Trysil bør du spurte til nærmeste inne- do. Politiet har nemlig bestemt seg for å øke bøtene for dem som skvetter i naturen. Det kan koste deg nærmere ti tusen kroner.

Sjekk været der du er her.

- Folk bør tenke seg om en ekstra gang før de eventuelt gjør noe dumt, advarer Lensmannen i Trysil, Even Olden.

- Vi ser selvfølgelig hele situasjonen an før vi skriver ut svære bøter. Men bøtene kan komme opp mot ti eller femten tusen kroner for urinering eller for å drikke alkohol på offentlige steder.

Han understreker at urinering på offentlig sted ikke er det vanligste problemet i Trysil, men at dette også faller inn under brudd på ordensreglene, og at de derfor vil slå ned på naturtissere.

Trysil er et populært reisemål i vintermånedene, men har lenge slitt med mye bråk og festing fra påskeglade turister. Nå håper politiet at de strenge bøtene kan ha en forebyggende effekt.

- Det blir dyrere om du blir tatt i å drikke på offentlig sted, eller hvis du havner i slåsskamp. Vi håper at dette først og fremst kan bidra til å redusere bråk og festingen i området, sier Olden.

Fornøyde

Ved Trysilfjell Alpin AS er de svært fornøyd med at politiet nå hever størrelsen på bøtene.

- Vi kan ikke si at vi har problemer med påsketuristene våre, men det hender nok at det blir en del bråk fra fester. Vi håper dette kan være et middel for å dempe noe av bråket, forteller informasjonskonsulent Aud Ingebjørg Heldaas.

- Men denne påsken har vi også firedoblet vaktholdet her, og i sum tror vi nok alt dette vil hjelpe, sier hun.

I Voss må du ut med fem tusen kroner for en slåsskamp. Og du blir to tusen kroner fattigere om du urinerer i det fri. Ved Hordaland politidistrikt har de ikke vurdert å høyne bøtene ytterligere foran påskeuka.

Skeptisk

- Vi har ikke hørt at det er store problemer i påskeferien i Voss, og tror derfor ikke det er nødvendig å gjøre noe spesielt her. Hvis Trysil har mye problemer med fyll og bråk, så skjønner jeg at de ønsker å statuere et eksempel, sier Harald Kårtveit, førstebetjent ved Hordaland Politi.

Han er likevel skeptisk til å heve bøtene så mye.

- Det er ikke sikkert det er hensiktsmessig å skru opp bøtene så mye. De skal tross alt betales også.

Hever ikke bøtene

Feriere du ved Beitostølen eller Kvitfjell kan også lommeboka få svi om du bruker snøhaugen som toalett.

- Vi har bøter som ligger mellom tre tusen og fem tusen kroner for offentlig urinering. Bøtene varierer litt etter hvordan situasjonen er, forklarer Randi Egge ved Vestoppland politidistrikt.

Heller ikke her planlegger de å kreve mer av påsketuristene som tisser i naturen.

- Vi har ikke mer problemer med dette i påsken enn ellers i året, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media