Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10.000 liter alkohol, 60 000 sigaretter.

Seks smuglerbiler ble stanset på Svinesund natt til søndag og mandag morgen

BESLAG: Tollerne på Svinesund beslagla store mengder alkohol natt til søndag og mandag morgen.
BESLAG: Tollerne på Svinesund beslagla store mengder alkohol natt til søndag og mandag morgen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en times tid natt til søndag stoppet tollerne på Svinesund tre biler som var på vei nordover på E6. Alle bilene var registrert i Sverige og alle ble kjørt av østeuropeere. Og alle var de fullastet med alkohol.

Den første bilen var en svensk leiebil som ble kjørt av en 27-åring fra Montenegro. I bilen hadde han 1.584 liter øl, 368 liter vin og 48 liter brennevin.

Flere biler Neste bil var en svenskregistrert varebil som ble kjørt av en 36 år gammel serber. I bilen hadde han 2.376 liter øl, 360 liter vin og 68 liter brennevin.

Den tredje bilen var også en varebil registrert i Sverige. Denne ble kjørt av en serbisk 29-åring. I varebilen hadde han 1.584 liter øl, 600 liter vin og 30 liter brennevin.

Alkoholsmuglingen fortsatte mandag morgen da tollerne vinket inn en norskregistrert Volkswagen Transporter. Bilen ble kjørt av en polsk 35-åring, og var lastet med 1.314 liter øl, 92 liter brennevin og 22.240 sigaretter.

Tatt av hundeekvipasje Samtidig ble en Volkswagen Caravelle med falske skilter stanset. Den 27 år gamle polske bilføreren hadde med seg 1.154 liter øl, 122 liter brennevin og 23.000 sigaretter.

Til slutt ble tollerne oppmerksomme på en Skoda Octavia, men den polske sjåføren på bare 18 år valgte å kjøre fra tollkontrollen. Bilen kom imidlertid ikke veldig langt, og ble stoppet av en politipatrulje en time senere.

18-åringen stakk av, men ble funnet av en hundeekvipasje og pågrepet. Bilen, som hadde falske norske kjennetegn, var lastet med 585 liter øl, 74 liter brennevin og 13.960 sigaretter.

Litauer tatt I Grong i Nord-Trøndelag forsøkte en litauisk 20-åring å smugle med seg store menger alkohol og noen kartonger sigaretter i helgen.

Da politiet stanset mannens Fiat Iveco på Bjørgan i Nord-Trøndelag lørdag ettermiddag, var det ikke vanskelig å se at det var store mengder øl om bord. Men bilen var bygd om slik at det ikke skulle synes at den var ekstra tungt lastet.

I bilen talte tollvesenet på Steinkjer opp 1.680 liter øl, 130 liter brennevin, samt 1.000 sigaretter - et beslag som tilsvarer nesten 150.000 kroner i avgiftsunndragelser.

(NTB)

Hele Norges coronakart