Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10.000 sjøfugl drept i oljesøl fra Hydro-eid felt

10.000 sjøfugl døde i et oljeutslipp fra Terra Nova-feltet utenfor Newfoundland i november. Petro-Canada er operatør. Norsk Hydro er en av de største partnerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag fikk Petro-Canada klarsignal fra TheCanada-Newfoundland Offshore Petroleum Board (C-NOPB) til å gjenoppta produksjonen på Terra Nova. Produksjonen ble stengt etter et oljeutslipp 21. november.

Oljeutslippet var på rundt 200 fat olje som dannet et flak på ti kvadratkilometer. C-NOPB mener at rundt 10.000 sjøfugl døde som følge av oljeutslippet.

Barentshavkoordinator i miljøorganisasjonen WWF-Norge, Dag Nagoda, mener ulykken er et eksempel på hvorfor det er nødvendig med petroleumsfrie områder i Barentshavet.

- Nok en gang ser vi at teknologien feiler og at naturverdiene blir skadelidende. Denne gangen med Hydro involvert og i et område som kan minne om Barentshavet, sier Nagoda til NTB.

Årsaken til utslippet var teknisk feil i prosessen som skal skille vann fra olje ved produksjon.

- Forholdene i Nordøst-Canada er ikke ulike de vi finner i Barentshavet, med tøffe værforhold og ising om vinteren, sier Nagoda.

Produksjonen på Terra Nova startet i januar 2002. Norsk Hydro eier 15 prosent i Terra Nova-lisensen. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media